Правителството на Дания представи широк кръг от орязване на данъците,

...
Правителството на Дания представи широк кръг от орязване на данъците,
Коментари Харесай

Дания намалява данъците с $3.7 милиарда

Правителството на Дания показа необятен кръг от орязване на налозите, от който ще могат да се възползват всички жители, без значение от размера на прихода му. Дания е страната с най-високи налози в развития свят, като съгласно оценка на Организацията за икономическо съдействие и развиване от 2015 година, страната прибира към 47% от приходите на жителите.

Планът на дясноцентристката коалиция е да понижи данъчната тежест за жителите с общо 3.7 милиарда $, като препоръчаните ограничения ще влязат в действие последователно до 2025 година Администрацията съобщи още, че ще " следи " и корпоративните налози, с цел да се увери, че Дания ще остане конкурентноспособна.

" С това предложение ще се оправим с редица провокации ", споделя министърът на финансите Кристиян Йенсен, като една от задачите е хората да остават по-дълго на пазара на труда. Бързорастящата стопанска система понижи каузи на безработните до 3.5%, създавайки терзание от мъчно намиране на фрагменти. Застаряващото население натежава и на хазната.

Другото допустимо решение на казуса е имиграцията, само че поради поддръжката на кабинета на националистическата Народна партия на Дания това би било мъчно изпълнимо.

Като окуражава хората да работят повече, държавното управление чака да събира повече доходи от източници като Данък добавена стойност.

Когато предложенията влязат в действие, данъчната тежест ще намалее до 44%, добави министърът на финансите.

Една от ограниченията е намаляването на таксата за регистрация на автомобил. Тя бе 180% от цената на автомобила, а по-късно бе понижена до 150%. Правителството счита да я направи до 100%. Това е и една от първите ограничения, които ще бъдат въведени, защото има заплаха датчаните да забавят покупката на нови коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР