Правителството на Дания предложи в четвъртък налагане на среден данък

...
Правителството на Дания предложи в четвъртък налагане на среден данък
Коментари Харесай

Дания предлага зелен данък върху самолетните билети

Правителството на Дания предложи в четвъртък налагане на междинен налог от 100 датски крони (14,35 долара) върху въздушния превоз , с цел да помогне за финансирането на зеления преход на самолетните компании, който ще разреши на всички вътрешни полети да употребяват 100% устойчиви горива до 2030 година, предава Ройтерс.

Около половината от предстоящите годишни доходи от 1,2 милиарда крони ще оказват помощ за финансиране на упоритостта всички вътрешни полети да употребяват единствено екологични горива до края на десетилетието , се споделя в известието. Зелени технологии като power-to-X (използване на възобновима сила за производство на водород), водород и биогорива ще дават отговор на изискванията за държавна поддръжка, се споделя в него.

Другата половина от приходите ще бъдат употребявани за  парчино подпомагане на възрастни хора , сподели държавното управление.

Съгласно предлагането на държавното управление пътническият налог ще бъде въведен последователно от 2025 година До 2030 година данъкът ще бъде към 9 $ за пътешестване в Европа, 34 $ за полети на междинни дистанции и 56 $ за дълги дистанции.

" Авиационният бранш в Дания би трябвало - както всички други промишлености - да понижи своя отпечатък върху климата и да се придвижи към зелено бъдеще ", сподели министърът на климата, енергетиката и комуналните услуги Ларс Агаард в изказване.

Правителството се стреми до 2025 година да вкара първия вътрешен маршрут, употребяващ единствено екологични горива.
 Лавров нападна Запада за прекосяването към зелена сила
Лавров нападна Запада за прекосяването към зелена сила

Според него глобите раздрали исторически значими вериги за доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР