Правителството на Черна гора ще обяви в неделя ден на

...
Правителството на Черна гора ще обяви в неделя ден на
Коментари Харесай

Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия

Правителството на Черна гора ще разгласи в неделя ден на печал по отношение на трагичните събития, случили се в Сърбия. Това съобщава N1, като цитира премиера на Черна гора Дритан Абазович.

" Възможно е да има два дни на печал. Планирах през днешния ден да осведомявам сътрудниците си за това. Изказвам своите съболезнования на фамилиите на починалите и ранените в това необикновено трагично събитие в Сърбия, което се случи два пъти за къс интервал от време ", сподели Абазович.

Съветът на министрите на Босна и Херцеговина одобри решение в четвъртък вечерта за оповестяване на 5 май за ден на печал.

Припомняме, че единствено за три дни две набези бяха осъществени от малолетни лица в учебни заведения, а при третото млад мъж стреля по група хора в друго учебно заведение. 

Полицията арестува  при втората всеобща пукотевица тази седмица, след търсене през цялата нощ.
 Вучич дава обещание да разоръжи Сърбия след втората всеобща пукотевица за два дни
Вучич дава обещание да разоръжи Сърбия след втората всеобща пукотевица за два дни

Както записаните, по този начин и противозаконните оръжия ще бъдат иззети

Последният случай стартира към среднощ покрай Младеновац - на към 60 километра южно от столицата Белград - когато 21-годишен въоръжен мъж, въоръжен с автоматизирано оръжие, откри огън от движещо се транспортно средство

Инцидентът се случи по-малко от два дни след най-тежката пукотевица в учебно заведение в новата история на Сърбия. 13-годишен умъртви девет души, в това число осем съученици, в учебно заведение в центъра на Белград в сряда.

На 4 май, сръбските организации оповестиха и за още един случай - бившa ученичка, на 15 години, е намушкала с нож възпитаник и преподавател в частно учебно заведение в Белград. При тази експанзия няма съществено ранени.

Босненската полиция задържа в четвъртък 18-годишно момче от западния град Бихач, откакто то изрази възхищението си и заплаши в обществените мрежи, че ще повтори смъртоносната всеобща пукотевица в учебно заведение в Сърбия от сряда, оповестява " Ройтерс ".

Момчето с букви A.З., е остарял познайник на полицията поради предходни закани и тормоз. Делото против него предходната година беше прекъснато, защото не е бил пълновръстен, с цел да бъде съден.

Средното учебно заведение в Бихач, което той е посещавал, издаде изказване в четвъртък, в което прикани учениците и родителите им да не се опасяват от заканите.

Стрелбата остави страната в положение на бездънен потрес, като хиляди се стичат към спонтанни мемориални места, до момента в който други се редят на опашка, с цел да дарят кръв.

Сърбия стартира тридневен печал в петък по време на това, което нормално е празнично време при започване на пролетта, когато хората нормално се събират навън и се срещат с другари и фамилии в локалните кафенета.

Сръбският президент Александър Вучич даде обещание в петък да започва широкомащабен проект за разоръжаване, с цел да отстрани стотици хиляди оръжия от страната след две всеобщи стрелби за по-малко от 48 часа. 
 Бащата на 13-годишния стрелец от Сърбия отхвърля да носи виновност
Бащата на 13-годишния стрелец от Сърбия отхвърля да носи виновност

Той е обвинен, че е обучавал сина си да борави с оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР