Правителството на британския министър-председател Борис Джонсън беше сполетяно от нов

...
Правителството на британския министър-председател Борис Джонсън беше сполетяно от нов
Коментари Харесай

Нов скандал сполетя британското правителство, партиен отговорник се оттегли след напиване

Правителството на английския министър-председател Борис Джонсън беше сполетяно от нов скандал, откакто заместител основният отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите в Народното събрание напусна поста поради напиване, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Крис Пинчър подаде оставка в писмо до Джонсън през вчерашния ден, а през днешния ден бяха отправени апели към премиера да го изключи от Консервативната партия.

" Пих прекалено много " в сряда вечерта, съобщи Пинчър в писмото. " Поставих в неудобно състояние себе си и други хора, а това е последното нещо, което желая, по тази причина сервирам своите извинения на Вас и на засегнатите ", сподели той.

Пинчър обаче съобщи, че ще остане народен представител от Консервативната партия и ще продължи да поддържа Джонсън от задните скамейки в Народното събрание.

Оставката на Пинчър усилва неприятностите за Джонсън, обиден от редица кавги, измежду които гарнираните с алкохол празненства в премиерската резиденция по време на ограничаващите ограничения поради ковид и отдръпването на народен представител от Консервативната партия заради това, че гледал порнография на своя мобилен телефон в Камарата на общините.

Премиерът, който неотдавна оцеля при избор на съмнение, таман се върна от лидерски срещи на Г-7 и НАТО и искаше да остави зад тила си тези неприятни случаи, както и претърпените неотдавна загуби от консерваторите на избори за запълване на освободени депутатски места.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР