Правителството на Австралия реши, че не е необходимо да анулира

...
Правителството на Австралия реши, че не е необходимо да анулира
Коментари Харесай

Австралия отказва да анулира китайския наем на пристанище след преглед на сигурността

Правителството на Австралия реши, че не е належащо да анулира наема на китайска компания за огромно пристанище след обзор на националната сигурност.

Офисът на министър-председателя Антъни Албанезе съобщи в петък, че прегледът откри, че е налице „ постоянна регулаторна система “ за ръководство на рисковете за пристанище Дарвин и друга сериозна инфраструктура и че „ съществуващите механизми за наблюдаване са задоволителни и ще не престават “. < /p>

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Австралия ще модернизира флота за морско наблюдаване в договорка за 965 милиона $ Австралия и Обединеното кралство задълбочават връзките си в региона на сигурността на фона на терзанията на Китай Китай споделя, че военните самолети на Австралия в Южнокитайско море са опасност Австралия ще затегне законите за някогашен боен личен състав, който образова непознати армии завършек на списъка

„ Австралийците могат да бъдат уверени, че тяхната сигурност няма да бъде компрометирана, като в същото време се подсигурява, че Австралия остава конкурентна дестинация за задгранични вложения “, се споделя в изказване на Министерството на министър-председателя и кабинета.

Притежаваната от Китай Landbridge получи 99-годишен лизинг на пристанището през 2015 година в договорка на стойност 506 милиона австралийски $ ($390 милиона).

Сделката беше обект на надзор през последните години на фона на възходящата угриженост по отношение на възходящото въздействие на Китай в района и смяната в отбранителната позиция на Австралия към въздържане на далечни дистанции.

Лявоцентристкото държавно управление на Албанезе стартира преразглеждането на контракта за наем, откакто пристигна на власт предходната година, откакто по-ранен обзор при предходното консервативно държавно управление не откри причина за отменяне на съглашението.

Съобщението от петък идва на фона на признаци на дипломатическо стопляне сред Канбера и Пекин, които бяха в спор по въпроси, в това число хипотетична интервенция в австралийската народна власт и произхода на пандемията COVID-19.

Пекин облекчи набор от наказателни търговски ограничения за австралийския импорт и по-рано този месец освободи австралийския публицист Ченг Лей след три години задържане.

Очаква се албанецът да посети Китай преди края на годината, което ще бъде първото посещаване на австралийски водач в страната от 2016 година

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР