Правителството на американския президент Доналд Тръмп обяви, че прекъсва програмата

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп обяви, че прекъсва програмата
Коментари Харесай

САЩ прекъсват програмата за временна закрила за хаитяни

Правителството на американския президент Доналд Тръмп разгласи, че прекъсва програмата за издаване на разрешителни за краткотрайно престояване на жители на Хаити.

Програмата позволяваше на към 60 000 хаитяни да живеят и работят в Съединени американски щати от 2010 година, когато Хаити пострада тежко от пагубно земетресение. Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати заяви, че изискванията в Хаити са се подобрили доста, тъй че програмата ще бъде удължена единствено до юли 2019 година и след това ще отпадне. През тези месеци хаитяните, възползвали се от нея, ще имат опция да се приготвят за връщане вкъщи.

Това решение на американските управляващи се очакваше от няколко месеца и през лятото хиляди хаитяни, пристигнали по програмата в Съединени американски щати, минаха през границата в Канада и желаеха леговище там, напомня организация " Франс прес ".

Заради този непредвиден приток на мигранти канадските федерални управляващи построиха краткотрайни убежища за новодошлите и усилиха броя на граничния личен състав.

Вчера федерален арбитър блокира за непрекъснато изпълнителния декрет на президента Тръмп за понижаване на федералното финансиране за американските градове, които са лимитирали съдействието с имиграционните управляващи, съобщи организация " Асошиейтед прес ". Решението бе на съдията от федералния съд на Северния правосъден окръг на щата Калифорния Уилям Орик. Градовете, които са лимитирали съдействието с имиграционните управляващи, са известни като " градове-убежища ". / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР