Правителството категорично застава против агресивните действия на партия и

...
Правителството категорично застава против агресивните действия на партия  и
Коментари Харесай

Големите проблеми започват с малки акции от този тип: Правителтсвото призова Възраждане да спрат с агресията

Правителството изрично застава срещу нападателните дейности на партия " " и призивте на нейния водач към принуждение. Кабинетът осъжда и засилващите се прояви на експанзия.

" В българския парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите ". Изказването е на един от доайените в бълагрската философия - проф. Георги Фотев. С този цитата стартира изказваането си министър председателят акад.. 

Един от мотивите за безапелационната позиция на правителството е обява във " Facebook "  на Костадинов отпреди 2 дни, част от която гласи: " Т.нар. прелом в Русия свърши преди да е почнал, с което провокира небивало отчаяние в родната демократична общественост. Вчера с интерес видях какво пишат и към какво приканват рупорите на американското посолство - общо взето от техните профили се лееше кръв и се призоваваше за война, избивания, метежи и всевъзможни други сходни неща (при изискване, че не вземат участие персонално, естествено) ". Сега, несъмнено, са разочаровани, само че единствено няколко часа бяха задоволителни, с цел да се види какво съставляват те - една озверяла античовешка паплач, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и принуждение. Ето за какво дълг на всеки един естествен жител е да направи всичко по силите си, с цел да може тази уродлива сган да бъде унищожена - за положителното освен на България, само че и на човечеството ".

Акад. Денков прикани президентството и другите партии в Народното събрание, а и отвън него да кажат считат ли, че е обикновено в последните месеци да се активизрат от ден на ден апелите за принуждение. " Включително и принуждение по отношение на политическите фигури и лица в Народното събрание. Този вид дейности от страна на партия " " започнаха преди към 2 години, само че през последния месец виждаме непрестанно активиране на тази експанзия, в това число и с обществени постове от водача на партията и апели за изпозлване на принуждение, което се появи по улиците, в това число със възбрана, която е нелегитимна, към народни представители да създадат свои изявления от трибуната на Народното събрание. Историята на човечеството знае, че огромните проблеми стартират с дребни акции от този вид. Затова взехме решение от името на Министерски съвет да кажем, че считаме за изцяло недопустимо този вид държание. Апелираме и другите институции и партии да покажат своето отношение, а " " да се върне към дейностите, които подхождат на законите на страната. Част от тези дейности явно изискват инспекция дали не става дума за нарушаване на законите ни ", добави още министър-председателят.

" Нека не предизвикваме принуждение и ненавист измежду българското общество. Лично съм разпоредил на шефовете на регионални дирекции, на Министерство на вътрешните работи да бъдат изключително деликатни и да се намесват съответно тогава, когато има отявлени изяви за провокации към протести, въстания, напрежение и принуждение ", съобщи от своя страна министърът на вътрешните работи.

Правосъдният министър напомни, че депутатският имунитет не е нито привилегия, нито индулгенция. " Използването на имунитета за заобикаляне на административна или наказателна отговорност, е корист с правото. Призивите за политическо стимулирано принуждение, експанзия, потреблението на езика на омразата са наказуеми действия. Призовавам българските проверяващите органи на база на обществено известните обстоятелства и информация да осведомен инспекции и следствия. Като демократично общество не можем да допуснем насилието в политическия развой да стане норма ", акцентира той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР