Правителството изпраща още 16 чиновници в Брюксел по повод предстоящото

...
Правителството изпраща още 16 чиновници в Брюксел по повод предстоящото
Коментари Харесай

Ооще 16 чиновници в Брюксел ще се обучават за председателството

Правителството изпраща още 16 служители в Брюксел във връзка идното председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Така общата численост на държавните чиновници, които ще бъдат командировани зад граница, става 120.

През ноември 2016 година беше взето решение за изпращане на 104 души в Постоянното посланичество на България в Брюксел, за което обаче се разбра по-късно.

Със свое решение през днешния ден кабинетът утвърди спомагателна численост на чиновниците, които ще бъдат изпратени в институции на Европейски Съюз за Министерството на външните работи, Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, Министерството на стопанската система, Министерството на културата и Министерството на енергетиката, оповестиха от държавния пресцентър след днешното постоянно съвещание на Министерския съвет.

Прехвърля се също незаета численост на Министерството на земеделието, храните и горите към Министерството на труда и обществената политика.

По този метод за подкрепяне на провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година ще бъдат командировани общо 11 чиновници на Европейската комисия, 3 чиновници на Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз и 2 чиновници на Европейския парламент.

Целта е екипите в столицата и в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз да бъдат подсилени от чиновници на институциите на Европейски Съюз със характерна експертиза в съответни области, аргументира се държавното управление.

Оказаната експертна поддръжка ще способства за сполучливото осъществяване на Българското председателство на Съвета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР