Правителството изпълнява конституционния си ангажимент да разпределя общите пари със

...
Правителството изпълнява конституционния си ангажимент да разпределя общите пари със
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството

Правителството извършва конституционния си ангажимент да разпределя общите пари със глобата на Народното събрание - по този начин вицепремиерът Томислав Дончев аргументира гласуваните в края на годината спомагателни разноски за защита, за инфраструктура, за решение на проблеми в дребните общини у нас.

В предаването " Годината " по Дарик вицепремиерът отговори на изявлението на президента Румен Радев , че думата на 2018-та година е автокрация и образци за нея са харченето на бюджетния остатък по преценка на премиера и лобисткият избор на изтребителите F-16.

„ Президентът от дълго време се е позиционирал като съперник на държавното управление, което няма да разясня дали е редно или не, нито ще му давам в ефир препоръки по какъв начин да прави политически послания. Няма по какъв начин в България да има автокрация, най-малкото по причина, че има настоящ парламент, в който текат люти политически разногласия, от време на време решения се вземат мъчно. Управлението в България и положението на народна власт по никакъв метод не дава отговор на укора за автокрация. Що за „ автократичен режим “ е това държавно управление, с този министър-председател, което няколко пъти подава оставка “, попита той?!

„ Българското държавно управление не работи под напън “, акцентира Дончев , в отговор на тезата, че изборът на F-16 е взет под напън, както уточни в изявление за Дарик президентът Радев .-->

„ Ние не можем да укорим никоя от страните в тази процедура, че всеки си хвали стоката. Това е изцяло обикновено. Всяка от страните използваше разнообразни технологии да убеди освен тези, които вземат решение, в това число и българската общност, кой изтребител е по-добър от другия. Но в последна сметка решението се взема от въпросната комисия в Министерството на защитата, в която участват професионални представители на армията – хора, които ще употребяват тази нова облага “.

Според Дончев думата на 2018 година е промяна : „ Един нов век в никакъв случай не стартира на календарната дата – същинският профил на 21 век се обрисува едвам в този момент и се багра, че всеобщо международните водачи занапред ще се сблъскат с новите действителности “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР