Правителството е одобрило допълнителен трансфер от 5 000 000 лв.

...
Правителството е одобрило допълнителен трансфер от 5 000 000 лв.
Коментари Харесай

Още 5 млн. лв. за БТА, за да осигури свободен достъп до информация

Правителството е одобрило спомагателен трансфер от 5 000 000 лева по бюджета на Българската телеграфна организация (БТА) за 2021 година Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2021 година

Целта е финансово застраховане на механически средства за безвъзмездното разпространяване на актове и известия и свободен безплатен достъп до информация. С последните промени беше регламентирано даването на информация свободно. Законът планува това да се случи в период от една година.
 Правителството даде над 2.5 млн.лв. на Българска телеграфна агенция, с цел да мине на отворен достъп
Правителството даде над 2.5 млн.лв. на Българска телеграфна агенция, с цел да мине на отворен достъп

В период от една година Българска телеграфна агенция би трябвало да стартира да популяризира свободно и безплатно информация

Допълнителните средства за техническо съоръжение на Българската телеграфна организация се постановат въз основа на направен от " Информационно обслужване " АД обстоен механически отчет за настоящото положение на осведомителната и информационна инфраструктура с рекомендации за подобряването й. Според отчета голяма част от най-важните параметри на тази инфраструктура и осведомителната си гурност на Българската телеграфна организация са в сериозно или ниско положение и се предлагат вложения в софтуерни лицензи на сървърните системи и по едно и също време да се изградят напълно нови мрежови системи, системи за сигурност на потребителите и приложни системи със защитни стени и балансьори на трафика след отварянето на свободния достъп на Българската телеграфна организация, както и съответни дискови системи и системи за запазване и възобновяване на данни и информация.

Преди предоставения от Българската телеграфна организация одит на " Информационно обслужване " АД неналичието или сериозното положение на тази инфраструктура не бяха оценени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР