Правителството е нерешително в определени ситуации и това даде възможност

...
Правителството е нерешително в определени ситуации и това даде възможност
Коментари Харесай

Трябват решителни кадрови промени на възлови позиции в държавата

" Правителството е колебливо в избрани обстановки и това даде опция на номенклатурата на ГЕРБ да саботира избрани дейности. Ние бихме искали повече увереност във връзка с кадрови промени на основни позиции в страната, с цел да не се получава този конфликт и с цел да има еднопосочност при осъществяване на решенията ".

Това сподели пред БНР водачът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов. 

Той акцентира, че определени идеологически разлики сред съдружните сътрудници също са основали усложнения при вземането на решения.  " За размера на нашата помощ за Украйна, която е жертва на експанзия и така нататък ", добави той.

По думите му войната в Украйна е сварила ръководещите неподготвени и това се вижда в неналичието на организация за посрещане на бежанци.

" Острата интервенция на изпълнителната власт против корупцията в най-горното равнище на властта не беше добре обяснена обществено и не се разбра ", по този начин Атанасов разяснява задържането на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Според него този проблем е посочил опцията за корист с власт на прокуратурата.

" Прокуратурата сподели, че няма доказателства. Аз не знам какво има в досиетата. В същото време ги няма едни 556 милиона лв. в хазната. Това го знаем всички, а не да ни го споделя Васил Божков ", разяснява водачът на ДСБ.

Атанасов посочи, че текстове в Наказателно-процесуален кодекс би трябвало да бъдат изменени, с цел да може да се даде опция на изпълнителната власт да събира доказателства за корупция и тези доказателства да влизат в съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР