“Правителството е изключително вредно за държавата, защото зад него се

...
“Правителството е изключително вредно за държавата, защото зад него се
Коментари Харесай

Иван Иванов: Това правителство е вредно за България - зад него се крият нечии чужди интереси

“Правителството е извънредно нездравословно за страната, тъй като зад него се крият нечии други ползи. От началото на неговия мандат в бранш “Сигурност ” валят единствено проблеми. ”

Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Иван Иванов в предаването “Пресечна точка ” на NOVA.

Той акцентира, че остарели проблеми като недокомплекта на армията са се задълбочили, по самопризнания на самия министър, а в това време са се появили доста нови.

“В тази комплицирана външнополитическа конюнктура с две войни наоколо до нас, страната заема страна в споровете и това може да ни засегне директно. Обезкървява се Българската войска. Не сме съгласни с този развой на освобождение на муниции. Щом са с изминал запас, за какво ги даваме на украинската войска? С какво ще се попълнят складовете? Какво се случва с нашите ракети за противовъздушна защита? Защо купуваме скъпи и морално остарели бронетранспортьори от Съединени американски щати? Това са въпроси, на които не получаваме отговор ”, уточни Иванов.

Той обърна внимание, че по време на парламентарните диспути по вота на съмнение, министър Тагарев не е съумял да даде логичен отговор на въпросите на Българска социалистическа партия, свързани с присъединяване му в разнообразни покупко-продажби на Министерството на защитата и персоналното му облагодетелстване от тях.

Иван Иванов сподели още, че във всеки бранш на държавната политика има забележки и претекстове за избор на съмнение.

“Виждаме несъответствия в това, което се заявява като политики, програмата на кабинета, дейностите, които той прави и упованията на българските жители. Няма по какъв начин да подкрепим бюджета, тъй като в него не виждаме политиките, на които Българска социалистическа партия залага ”, разяснява социалистът.

Според него недомисленото преустановяване на дерогацията на съветски нефт ще докара до понижаване на количеството горива по бензиностанциите и внезапно повишение на цените. По думите му са се проспали месеци наред, в които е могъл да бъде задвижен процесът “Лукойл ” да проработи с различен нефт. Обръщайки внимание на разногласията вътре в самата сглобка по въпроса, Иванов прикани прокуратурата да се задейства по подадените сигнали.

“Дерогацията би трябвало да отпадне, единствено когато рафинерията е подготвена да работи с неруски нефт и има гаранции, че няма да има внезапен скок в цената на горивата ”, безапелационен бе Иван Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР