Правителството даде зелена светлина на проектите за закупуване на нова

...
Правителството даде зелена светлина на проектите за закупуване на нова
Коментари Харесай

Кабинетът одобри закупуване на изтребители и нова бронирана машина

Правителството даде зелена светлина на плановете за закупуване на нова бронирана машина и на най-малко осем изтребители за потребностите на армията . Двата плана са на обща стойност от 3.2 милиарда лв.. Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи упованията си до края на тази година да бъде подписан контракт най-малко по един от плановете.
 
Първият план на военното министерство планува закупуване на съществена бойна техника за сухопътните войски, на стойност от 1.5 милиарда лв. . Машините ще бъдат създадени в България и ще се поддържат от български предприятия, а заплащанията ще бъдат разсрочени за интервал от 12 години.


 
Вторият план планува закупуването на нов вид военен аероплан, най-малко 8, като по думите на вицепремиера Красимир Каракачанов машините могат да са нови или втора употреба.
 
„ В плана ще бъде посочено да бъдат поканени, както досегашните участници - „ Грипен ”, Ф-16, Юрофайтър. Но също по този начин да се отвори процедурата и за нови евентуални участници. Към момента шест компании са показали интерес към плана за изтребителите “, уточни министър Каракачанов.

 
Н овите изтребители ще бъдат изплащани в продължение на 10 години. Одобрените през днешния ден планове ще бъдат импортирани за разглеждане в Народното събрание. Ако няма закъснение в Народното събрание, съгласно Каракачанов е допустимо до края на годината да има подписан контракт най-малко по един от тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР