Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма Развитие на

...
Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма Развитие на
Коментари Харесай

Финансират медиците на първа линия с нови 182 мн. лв. от европрограми

Правителството даде единодушие Управляващият орган на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер на до 8,01% над избрания ѝ бюджет по отношение на ограничения в поддръжка на битката с разпространяването на COVID-19.

По този метод ще се обезпечат 182 млн. лева, с които ще се обезпечат заплащанията от Министерство на здравеопазването към медиците на първа линия, изплащането на обезщетенията за заетите в неплатен отпуск от затворените стопански браншове със заповед на държавен орган, както и сключването на контракти с общините за даване на патронажна грижа за най-уязвимите лица.

Допълнителният запас ще обезпечи опция 23 000 здравни служащи да получават плануваните спомагателни 1000 лева месечно над главните им хонорари.

Със средствата общините ще могат да продължат да дават патронажна грижи за възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда, както и ще се обезпечи в допълнение финансиране за поддръжка на общините за пригаждане на делегираните от страната обществени услуги по отношение на невижданите провокации, свързани с разпространяването на COVID-19.

С спомагателните средства ще се поддържат и работодателите за опазване заетостта на чиновниците в секторите, в които стопанската активност е краткотрайно прекратена поради наложените от страната противоепидемични ограничения.

Наддоговорените средства ще бъдат обезщетени от идно в допълнение финансиране от механизма REACT-EU за ОПРЧР 2014-2020.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР