Правителството да гласува решение, с което да спре плащанията над

...
Правителството да гласува решение, с което да спре плащанията над
Коментари Харесай

КРИБ поиска спиране на плащанията над пазарната цена за американските централи

Правителството да гласоподава решение, с което да спре заплащанията над пазарната цена за електрическата енергия от американските централи " Марица Изток -1 " и " Марица Изток - 3 ", до решението на Европейската комисия по жалбата на бизнеса за непозволена държавна помощ. За това упорстват национално показаните работодателски организации, заяви ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев. Според него в противоположен случай, тази политика, която в този момент коства на промишлеността ни 330 млн. лева годишно, от началото на идната година ще тежи и на джоба на всеки българин с 38 лева, оповестява „ Стандарт”.

"Българското законодателство и законодателството, под която юрисдикцията са тези контракти, не разрешава тяхното повреждане и естествено ние оставаме с огромната вяра, че Европейски Съюз ще ни поддържа и ще помогне по този начин, както се е случило в Полша и Унгария ", настоя шефът на КРИБ.

"Тези 333 млн. лева ще се усилват през годините и няма да ги заплаща единствено промишлеността, ще ги плащате и всичките вие, тъй като ръководителят на КЕВР разгласи обществено, че тези 38 лв. влизат в сметките и на всеки един жител. След Нова година, когато пазарът се либерализира, тези 38 лв. ще ви бъдат начислявани на всеки един от вас и това би трябвало да знаете, че вие ги плащате тези пари, тъй като някой политик си е напълнил джоба през годините ", съобщи Кирил Домусчиев след среща с ръководителя на Представителството на Европейската комисия у нас, Огнян Златев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР