Правителство в сянка си избраха снощи „протестиращите срещу правителството“. Защо

...
Правителство в сянка си избраха снощи „протестиращите срещу правителството“. Защо
Коментари Харесай

Цецо Мустака обслужи Борисов с жалък протест!

Правителство в сянка си избраха нощес „ протестиращите против държавното управление “. Защо в кавички ли? Защото и децата знаят, че тези сякаш митинги си ги провежда Борисов, с финансовата поддръжка на Цецо Мустака. Целта е ясна – да се показва плурализъм, да се канализира националното неодобрение по един следен и безвреден метод, да се вдигне малко медиен звук, що се касае за прахуляк в очите... и след това нищо. Борисов си остава на трона, непреклонен и закрепостен, хората са изпуснали парата, всички са удовлетворени. Тандемът Борисов-Василев и различен път е сработвал добре, ще сработи и този път.

Разбира се, безвъзмезден обяд няма. Цецо Мустака не би си хвърлял парите напразно, без да му се възвърне инвестицията. И тук още веднъж се връщаме на държавното управление в сянка. Защото за министър председател в сянка е препоръчан не различен, а Цвета Кирилова, ръководител на „ Сдружение Азбукари”, някогашна журналистка и сегашна храненица на Мустака, още от времето й в TV7. Че няма да стане министър председател – няма, Борисов не би го позволил. Но най-малко ще се вдигне звук към нея и ще я поизтупат от прахта на медийното забвение. Освен Кирилова, част от другите имена, номинирани за „ министри в сянка “ (и претенденти за поизтупване) са Давид Леви, Илияна Иванова, Димитър Байрактаров, Виолета Александрова, Стефан Пасков, Велизар Енчев.

Нещата се заплитат още по-интересно, тъй като Кирилова, става известно, е била много близка с Борисов по времето, когато е работила във Военния канал, а той е бил най-важният човек в Министерство на вътрешните работи. Запознати дефинират връзките им като „ съмнително близки “, освен това – приказва се, че двамата са любовници. Тази версия стартира в предаването си не различен, а самият Милен Цветков.

След като Борисов става кмет, Кирилова продължава да върви по петите му и професионално да отразява кметските му действия. Колегите й от Военния канал даже си спомнят, че на рождения й ден в офиса на малкия екран пристигнали цветя, персонално подписани от Борисов.

Сега става ли ви ясно какъв брой „ мижи да те лажем “ е цялата работа с държавното управление в сянка? За толкоз глупави ли ни мислите, господин министър председател?

Щеше да е комедия, в случай че не беше трагично дъно. А тъй като Кирилова е никому незнайна и без никакви качества нито в политиката, нито в специалността, това още повече акцентира целия фарс.

Впрочем, концепцията за държавно управление в сянка не е по никакъв начин нова. Тя е изкопирана 1 към 1 от държавното управление в сянка на Бареков през 2014 година. Но политическият план на Бареков беше сполучлив, за разлика от марионетката Кирилова. Може би това е подвело Василев и Борисов да считат, че от всяко телевизионно лице става политик. А може би не. Може би тъкмо това е, от което имат потребност – спонсорирана, манипулируема кукла, която да яхне концепцията за съпротива. По същия метод, по който патронът й Борисов яхна митингите против Орешарски и се върна на власт през 2013 година

Само че ние този филм към този момент сме го гледали, господин министър председател. Не на нас тия!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР