Правителство ще има! И ще започна с една причина, която

...
Правителство ще има! И ще започна с една причина, която
Коментари Харесай

Проф. Константинов издаде: Ще има кабинет на ГЕРБ и ДПС!

„ Правителство ще има! И ще стартира с една причина, която не е коментирана задоволително. През последните 6 месеца знаете ли какъв брой е растежът на поддръжката за партията „ Възраждане “? Този растеж е 3%! За шест месеца партията е нараснала от 27 на 37 депутатите си. Ако бях политически анализатор в щаба на НАТО, щях да взема този факт поради.

Втори факт, който се следи, е държанието на настоящия президент. Няма да го подлагам на критика или да го лаская, само че неговото държание не е пронатовско като резултат “,  съобщи математикът и анализатор Михаил Константинов. Така професорът удостовери поредна вест на Narod.bg, че се готви държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, маскирано като „ експертно “.

Най-същественият фактор за сформиране на държавно управление у нас е войната в Украйна. Там събитията не се развиват изключително добре за Украйна и за НАТО. Не споделям, че някоя от двете страни е тръгнала още на следващия ден да побеждава другата, само че очевидно тази война не се развива добре от натовска позиция.

А нито НАТО, нито Русия, могат да си разрешат да изгубят войната. И това е явно.

Какъв е изходът? Това е въпрос на цената на оцеляването на света. Всичко това изисква монолитно единение на  НАТО, в това число и на югоизточния му фланг. Така България добива основно геополитическо значение и капризи от вида „ има държавно управление, няма държавно управление “ към този момент няма да се търпят от натовските ни съдружници.

Реклама

Това е от обективната геополитическа позиция. А няма по-силна и по-важна позиция за страните, която да дефинира тяхното държание. Конкретно, след изборите у нас съвкупността ПП/ДБ + „ Възраждане “ + Българска социалистическа партия има 124 депутати и държавно управление без една от тези сили не може да се избере.

И тъй като Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не могат да вземат участие по геополитически аргументи, остава ПП/ДБ да се разцепи на Политическа партия плюс Демократична България, тъй че Демократична България да взе участие.

Санкцията по Магнитски, която е една противозаконна глоба, е доста мъчителна за тези, към които е приложена. Това са хора с известност в обществото и като им се стовари Магнитски, става доста неприятно. Кирил Петков и Асен Василев явно нямат доста ум, тъй като да треснеш едно такова изявление, че няма да участваш в държавно управление на ГЕРБ или с ГЕРБ, е огромна нелепост.

Иначе държавното управление е напълно ясно: ГЕРБ би трябвало да го предложат. Като получат първия мандат, те не могат да кажат „ Няма да вършим държавно управление “. Ако създадат такова нещо, ще си закрият партията. Правителството „ Габровски “ събра 115 гласа, при нужни 121.

Така че ГЕРБ ще предложат държавно управление, от Движение за права и свободи ще го поддържат и който различен желае – да го поддържа също. Разбира се, министрите, които ще предложат, би трябвало да имат безспорна известност, с цел да няма подозрения за който и да е от тях.

Смятам, че натискът от страна на нашите съдружници е безусловно оневинен, тъй като ние не можем да членуваме в Европейски Съюз и НАТО и да не си плащаме за сигурността, която те ни дават. Тази сигурност не се реализира с членски импорт. Прави се с геополитически решения, които постоянно са непопулярни и мъчителни. “

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР