Правителство на Денков бе геополитическо, но намаляването на международният натиск

...
Правителство на Денков бе геополитическо, но намаляването на международният натиск
Коментари Харесай

Ротацията отпада, защото Русия започва да печели войната в Украйна?

Правителство на Денков бе геополитическо, само че намаляването на интернационалният напън поражда по-свободно държание на играчите, разяснява Андрей Райчев

Приближаваме се към избори, тъй като имаме промяна на геополитическата обстановка. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

„ Има две вероятни хипотези. Едната страна най-малко е решила да ги провокира. Ако е по този начин, ще се ускоряват като влакове един против различен, само че може да се каже, че приготвят другата страна да трепне и да отстъпи, с цел да получи по-добри позиции в договарянията “, изясни той.

„ Първо има огромна смяна в интернационалната конюнктура, а това държавно управление (б.а. на Денков-Габриел) е геополитическо, т.е. е поставено заради други съображения. Има ясно изменение обаче в Украйна. Не знам дали има сериозен човек, който да не вижда, че Киев към този момент губи войната. Съединени американски щати смениха Виктория Нюланд (б.а. някогашният заместник-държавен секретар по политическите въпроси), т.е. архитектът на украинската история “, съобщи социологът.

„ Може би демократите (б.а. от партията на Джо Байдън), които имат проблем с това, че мотив на Доналд Тръмп е, че нищо не вършат в Украйна – губят. Вероятно са решили да въдворят мир там. Първо Володимир Зеленски ще би трябвало да си отиде. Това са дълбочинни процеси, които няма по какъв начин да не се отразят на България. Първо понижава интернационалният напън и следва по-свободно държание на играчите “, акцентира той. 

„ Може политиците да са решили, че електоратите им се разпадат в тази отвратителна за хората сглобка. Избирателите и на двете политически сили ненавиждат личното си държавно управление “, съобщи Райчев. 

Бившият министър на защитата Велизар Шаламанов пък му опонира, като цитира европейските водачи, които споделят, че не могат да позволен Русия да завоюва войната в Украйна. „ Това значи, че поддръжката за Киев ще се ускорява. Престоят съществени договаряния и двете страни желаят да заемат по-изгодни позиции “, добави той.

Социалният антрополог Харалан Александров пък разяснява, че така наречен сглобка била дефектна структура. „ Беше поставена на неверна основа върху плаващи пясъци. Ако има късмет да бъде издигната по по-добър метод, с явен проект, да бъде регистрирана гравитацията и да се избегнат градивните недостатъци, обстановката ще е друга, само че наподобява няма предпочитание за това “, добави той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР