Правителство между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ е

...
Правителство между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ е
Коментари Харесай

Борисов иска правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. ПП отказва подкрепа

Правителство сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ е главен приоритет. Това съобщи в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Нашият главен приоритет е държавно управление сред двете партии “, акцентира той и удостовери, че се водят договаряния сред двете най-големи обединения в 49-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Аз желая да направя държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, тъй като това е най-хубавото за България “, съобщи още Борисов.

Той заяви, че през днешния ден ще бъдат направени две работни групи – правна и бюджетна, от двете обединения единствено, с цел да бъде прегледан въпросът какъв бюджет би бил резистентен за страната и всички закони, за които да се потърси огромно болшинство.

Ние сме подготвени на доста взаимни отстъпки, само че това не е компромис, сподели Борисов в отговор на въпрос за предлагането ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип.

В Румъния има компромис да се ротират министър председателите, има разнообразни практики и по тази причина и през вчерашния ден толкоз търпеливо, толкоз деликатно формулирахме, че сред толкоз враждуващи освен водачи,  само че и поддръжници, би трябвало време, по тази причина и забавянето на избора на ръководител е доста потребно, с цел да може да се завоюва време, добави Борисов.

По думите му по този начин работните групи ще имат време, с цел да намерят още доста общи неща сред тях, които да са от изгода за страната. 

Няма диалози за държавно управление, ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ-СДС с първия мандат и държавно управление с тяхно присъединяване.

Всичко друго са свободни съчинения на група доброжелателни или не толкоз доброжелателни анализатори, съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев в Народното събрание.

В момента условието е да се отпуши работата на Народното събрание с избор на ръководител на ротационен принцип, безапелационен е Василев.

Днес депутатите възобновиха съвещанието си, което през вчерашния ден беше прекратено, откакто не съумяха да изберат ръководител на 49-ото Народно заседание (НС).

Продължаваме съвещанието от през вчерашния ден, съобщи  Вежди Рашидов и попита дали има и други номинации за ръководител на Народното събрание. След като такива не бяха издигнати, той заяви, че ще продължат съвещанието след Великден, в сряда, 19 април, от 10:00 часа.

При тази патова обстановка няма какво друго да създадем, съобщи Рашидов, представен от Българска телеграфна агенция.

Към момента в Народното събрание остават импортирани две номинации - на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и на Петър Петров от " Възраждане ".

От ПП-ДБ официално не са внесли номинация, само че откакто през вчерашния ден Народното събрание не съумя да избере ръководител, предложиха да има ротационно председателство на Народното събрание и на правната комисия в Народното събрание, на което да се редуват представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР