Правителство, каквото и да е, трябва да има някаква експертна

...
Правителство, каквото и да е, трябва да има някаква експертна
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Импийчмънт би било колосална политическа грешка, би било героизация на президента

" Правителство, каквото и да е, би трябвало да има някаква експертна формула, в случай че може да се случи въобще “, разяснява Първан Симеонов, социолог от „ Галъп Интернешънъл “ пред BgonAir.

" Започваме отново да се питаме въпроси като ще бави ли президентът, по какъв начин ще се държат партиите, ще си приказват ли и така нататък и тъй наречените Въртим се в кръг малко.
Големият въпрос е Борисов като победи с 50 000 гласа, има ли легитимността да направи " хартиената коалиция ", както ги назовават с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Първото изказване на Има Такъв Народ, което слушах беше, че алените им линии, които бяха преди такива, към този момент не са това, което бяха. Така че те може би ще са много гъвкави.
Струва ми се, че ПП-ДБ изгубиха от момента, в който започнаха да влизат в пояснителен режим на тематика " цени ". И изгубиха от обясненията, когато стартира да се мисли за държавно управление с ГЕРБ.

Но фактът е, че ПП-ДБ се готвиха да приказват от висотата на първия мандат. Вторият мандат пък, в случай че отиде при тях, Борисов към този момент сподели, че няма да поддържа държавно управление в което не взе участие ", сподели още той.

" Слави Трифонов много комфортно влезе в Народното събрание. По всяка възможност е и около подписката за своя референдум за президентска република. Но съгласно мен той би желал да се реваншира. И е огромна вероятността да желае третия мандат и да го получи. За Българска социалистическа партия също е допустимо да получи третият мандат. Социалистите могат да бъдат с ПП-ДБ, могат да бъдат и техен съперник, също така те към този момент са в положение в което доста угризения са паднали, тъй че ще се търси просто някаква формула за присъединяване във властта. Има доста вероятности за държавно управление, само че нито една опция не е изключително красива. При едни нови избори ПП-ДБ ще продължат да падат. В поредност от избори като започнеш да губиш, продължаваш да губиш и противоположното. Така наподобява обстановката ", счита Симеонов.

" Aко народните представители тръгнат да вършат промени в Конституцията и изземване на функционалности на президента ще сбъркат. Импийчмънт на президента също би било колосална политическа неточност. Но не слушам Борисов да е " за ". Това би било героизация на президента ", предизвести той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР