Правителственият Фалкон ще продължи да лети. Shell сменя Лукойл като

...
Правителственият Фалкон ще продължи да лети. Shell сменя Лукойл като
Коментари Харесай

Ще продължи ли да лети правителственият Фалкон?

Правителственият " Фалкон " ще продължи да лети. Shell сменя " Лукойл " като доставки на керосин, увери министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Премиерът дефинира като бойкот изнесена информация в някои медии, че авиоотрядът ще бъде партерен поради липса на гориво, подбудено от анулацията на дерогацията на съветския недопечен нефт от през днешния ден.

Писмо от шефа на авиоотряда до министъра на превоза за прекъсването на доставките на гориво от " Лукойл " беше изтълкувано в някои медии като наложително приземяване на държавните самолети и вертолети. Наложи се министър председателят да изясни обстановката в Народното събрание.

" Няма заплаха да спре авиоотряда. Изпращането на писмото е или изключителна немарливост или бойкот, тъй че ще има някакви последици ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Транспортният министър се възмути от изнесената информация в някои медии.

" Абсолютна дезинформация, която не кореспондира с истината. Бяха извадени 3 фрази от един текст, съединени, не знам с каква цел, само че истината не е такава ", добави министърът на превоза Георги Гвоздейков.

И заяви, че от през днешния ден има подписан нов контракт за доставка на авиационно гориво.

Shell е доставчика на горива. Цената не е по-скъпа. Цената е идентична с тази на " Лукойл ".

Министърът заподозря умишлена операция на писмото, изпратено от шефа на авиоотряда Златко Златев.

" Писмото има последна част, крайна част, къде в действителност изяснява цялата обстановка. И тъкмо тази част, в който се изяснява обстановката, може би съзнателно предоставена на обществото или поднесена по килнат метод, с цел да се сътвори напрежение, да се сътвори още веднъж агитация, че видиш ли неналичието на съветско гориво ще сътвори напрежение като на пазара по този начин и в страната, което няма по какъв начин да се случи ", сподели още Георги Гвоздейков.

Държавният авиационен оператор обслужва два самолета - " Еърбъс " и " Фалкон ", два хеликоптера Ми-8 и един вертолет " Аугуста ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР