Правителственият Еърбъс излетя за Варна, откъдето трябва да качи 11

...
Правителственият Еърбъс излетя за Варна, откъдето трябва да качи 11
Коментари Харесай

Правителственият Еърбъс ще осъществи нови два полета до Тел Авив

" Правителственият " Еърбъс " излетя за Варна, откъдето би трябвало да качи 11 израелски жители за Тел Авив. По предпочитание на жители в Израел беше обезпечен полет с чартърна компания, защото последните дни стана невероятно фирмите с директни полети до Тел Авив да бъдат осъществени заради форсмажорните условия. Поради тази причина дружно с посолството в Израел и българското външно министерство беше обезпечен под наем полет от България до Тел Авив да прибере искащи дами с деца да се върнат в България. Тази организация се е водила цяла нощ и през днешния ден застрахователят на тази компания отхвърли да извърши застраховката на полета, защото полетът се прави над зона, където се води война ", съобщи в Народното събрание министърът на превоза Георги Гвоздейков.

По думите му държавният " Еърбъс " ще реализира два полета, защото той няма потенциал за места, какъвто имат естествените самолети, които са над 150 места.

" Хората, които чакат, ще се приберат назад в България ", добави Гвоздейков.

" Призовавам за успокоение. Действията ни са координирани. Правителственият аероплан ще реализира полети, до момента в който е допустимо и до момента в който има потребност. Говорим за майки с деца, медицински и филантропични случаи ", разяснява външният министър Мария Габриел.

Тя разгласи, че първият полет се чака да дойде тази нощ.

" Имаме подготвеност и за втория. До този миг нямаме информация за починали и ранени български жители в Израел ", сподели още Мария Габриел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР