Правителственият Еърбъс е готов веднага да излети за Тел Авив

...
Правителственият Еърбъс е готов веднага да излети за Тел Авив
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Правителственият Еърбъс е готов да излети за Тел Авив, ако МВнР реши

Правителственият " Еърбъс " е подготвен незабавно да излети за Тел Авив при решение на Министерство на външните работи, съобщи за Българска национална телевизия министърът на превоза Георги Гвоздейков. Тази нощ при изключителни ограничения за сигурност на летище София посрещнаха 96 пасажери, които се завърнаха от Израел.

При изключителни ограничения за сигурност, малко след 1:00 часа през нощта, държавният " Еърбъс " кацна на летище София с 96 пасажери на борда, 36 от които деца. Те бяха посрещнати с питка и сол от техни родственици и другари.

- Много мъчно беше прекосяването със самолета, само че сме признателни за цялостната организация и на всички хора да оказват помощ и дойдем.

- Бог да ни опази ние ще се оправим, както постоянно. Аз съм там от 1948 година Много войни имаше. Всички ги победихме. Дори, когато нямахме оръжия, в този момент те ще им дадат подобен урок, който ще запомнят до края на живота си.

Транспортният министър Георги Гвоздейков заяви за Българска национална телевизия, че се поддържа непрекъсната подготвеност държавният аероплан да излети още веднъж за Тел Авив:

" Ние планираме полети по отношение на ситуацията, когато се наложи, тъй че все още чакаме да получим инструкции от Министерство на външните работи и посолството ни в Израел какво да предприемем, тъй че сме подготвени всеки един миг да излети самолета. "

Българска национална телевизия: Има ли ограничавания от страна на израелските управляващи?

Георги Гвоздейков - министър на превоза: " Ограничения няма, само че значимо е да кажем, че няма въведена цялостна евакуация на жителите, което би трябвало да успокоява малко хората и да не основава напрежение и блъсканица. "

До следващия евакуационен полет на държавния " Еърбъс " до Тел Авив се стигна, след отвод на частна компания да застрахова по-голям аероплан, паради съображения за сигурност.

" Трябва да им върнат парите съответните компании, от които са си купили билети и превозът, който страната извършва е безусловно безвъзмезден за всеки едни жител ", посочи министър Гвоздейков.

Вчера вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че кабинетът обмисля нов полет до Тел Авив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР