Правителственият Авиоотряд 28 трябва да проведе преговори за купуване и

...
Правителственият Авиоотряд 28 трябва да проведе преговори за купуване и
Коментари Харесай

Правителството възложи на Авиоотряд 28 покупката на нов Фалкон

Правителственият Авиоотряд 28 би трябвало да организира договаряния за пазаруване и доставка на ноф аероплан за осъществяване на полети със особено предопределение. Това реши през днешния ден кабинетът по отношение на това, че Фалконът, който до момента возеше државните мъже, е спрян от полети. Преди няколко седмици нередовност в машината наложи приземяването й на ръчно ръководство, до момента в който министър председателят Бойко Борисов бе на борда.
Изборът остарелият Фалкон да се размени с нов идва, от една страна, от съображения за сигурност, а от друга - поради възходящите разноски. Ремонтите на постоянно авариращия аероплан го вършат по-скъп за поддръжка в сравнение с замяната с нов.
Фалконът извършва полети със особено предопределение - с изключение на за публични и държавни визити се употребява и за незабавни медицински обстановки.
Самолетът е на работа в Авиоотряд 28 от 2004 година Произведен е през 2001 година Извършил е 3733 полета и има 6404 пролетени часове. Представлява френски двумоторен аероплан от бизнес клас, основан за осъществяване на районни полети. Моделът, с който разполага Авиоотряд 28, може да транспортира до 9 пасажери и е с дължина на полета до 5790 км.
Авариите на Фалкона зачестяват от 2014 година насам. Оттогава до момента над 20 пъти самолетът е бил ремонтиран поради разнообразни недостатъци - отвод на някои от компютърните системи, на системата за противообледеняване, проблем при прибиране на единия от колесниците, изключване на единия от автопилотите и други

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР