Правителствена болница да стане национална педиатрия. Това предложи в пленарната

...
Правителствена болница да стане национална педиатрия. Това предложи в пленарната
Коментари Харесай

Кацаров предложи Правителствена болница да стане национална педиатрия

Правителствена болница да стане национална педиатрия. Това предложи в пленарната зала здравният министър Стойчо Кацаров по време на чуването си в Народно събрание.

"Ние нямаме потребност от такава болница. А тя е най-добре и най-луксозно оборудвана. Защо да не се откажем от нея в името на болните дечица?”, съобщи той.

Кацаров изясни и че са регистрирани поредност от законови нарушавания и че ги е изпратили на Специализираната прокуратура.

"Предвид всички тези установени нарушавания писмено установени, ние сме изпратили всички материали по делото на Специализираната прокуратура за осъществяване на инспекция при вероятно определяне на данни за нарушаване на служебните отговорности на всички длъжностни лица, ангажирани по проблема - министър-председателя Бойко Борисов, министърът на опазването на здравето Ананиев, министърът на опазването на здравето Ангелов и членовете на съвета на шефовете на двете сдружения ", сподели още Стойчо Кацаров.

Той съобщи и че шефът на Държавната капиталова компания Иван Алексиев и Бордът на шефовете ще бъдат освободени. Основанието за това е, че Държавната капиталова компания отхвърля да приключи контракта, подписан с консорциум "Детско здраве ", за създаване на национална детска болница и да възвърне предплатено платените суми - 9 млн.лв, изясни министър Кацаров

Здравният министър показа и последователност на събитията към градежа на детската болница.

"Опитахме се да намерим подобаващ терен за нова Национална детска болница. Това ще отнеме минимум 6-7 години. Истинските жертви на тази скица от предходното държавно управление, са децата, които се лекуват в ужасни условия – без климатици и хигиеничен възел ", акцентира Кацаров.

Здравното министерство се обърнало и към столична община за подобаващ терен, откъдето получили отговор, че сега в региона на околовръстното шосе в София за момента нямало подобен.

Идеята болница „ Лозенец” да стане педиатрия е от 2018 година
По-рано здравният министър разяснява и бюджета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР