Правителствата на страните трябва да посочат сроковете на извънредните мерки

...
Правителствата на страните трябва да посочат сроковете на извънредните мерки
Коментари Харесай

Шефът на СЗО призова за прозрачност при прилагането на мерките срещу COVID-19

Правителствата на страните би трябвало да посочат периодите на изключителните ограничения и да уверят хората, че те ще бъдат прекъснати след епидемията от ковид,  каза генералният шеф на Световната здравна организация  Тедрос Гебрейесус , представен от ТАСС.

Той приказва на специфичния Петербургски интернационален юридически онлайн-форум, написа Българска телеграфна агенция.

" Правителствата би трябвало да работят транспарантно по отношение на своето население, постоянно да го осведомят какви ограничения се подхващат, както и за хипотетичната им дълготрайност.  Крайно значимо е държавните управления да уверят популацията, че незабавно щом рецесията отмине, животът ще може да се върне в естественото си русло ", сподели той.

Шефът на СЗО обърна внимание, че в доста страни са въведени доста строги ограничаващи ограничения по разграничаване на хората:  затваряне на границите, въвеждане на изключително състояние, блокиране на градове и на цели страни, затваряне на учебни заведения и предприятия.

" Такива невиждани спешни ограничения са подбудени от предпочитание да бъде предпазено популацията посредством стесняване на мащабите на разпространяването на вируса, с цел да се изправи кривата на заболеваемостта. При реализирането на тези ограничения би трябвало да се почитат правата на индивида и достолепието на хората, както това е планувано от интернационалните медико-санитарни правила, районните документи за правата на индивида, в това число Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида и главните свободи, а също и Всеобщата декларация за правата на индивида ", акцентира той.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР