Правителства по света прибягват все повече до социалните мрежи, за

...
Правителства по света прибягват все повече до социалните мрежи, за
Коментари Харесай

Дезинформацията, организирана от държавите, заплашва демокрацията

Правителства по света прибягват от ден на ден до обществените мрежи, с цел да манипулират и шпионират гласоподавателите - една обезпокоителна за демокрацията наклонност. Това се установи в отчет на неправителствената организация Фрийдъм хаус, представен от международните организации. В отчета се установи също, че свободата в интернет бележи оттегляне за девета поредна година.

Фрийдъм хаус е разкрила доказателства за съществуването на усъвършенствани стратегии за следене на обществените мрежи в минимум 40 от проучените за задачите на отчета 65 страни.

В някои страни управляващите просто са избрали да пресечен достъпа до интернет, когато това ги устройва, до момента в който в други страни прибягват до армии от тролове, които да манипулират онлайн информациите и да популяризират всеобщо подправени вести, се споделя още в документа.

" Много държавни управления си дават сметка, че пропагандата дава повече резултати от цензурата на платформите ", изяснява Майк Абрамовиц, ръководител на Фрийдъм хаус.

" Авторитарни и популистки водачи експлоатират човешката природа и компютърни логаритми, с цел да завоюват гласуванията, погазвайки настоящите правила за гарантиране на свободни и обективни избори ", се споделя в документа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР