Правило №4 на кризисните комуникации: По време на криза не

...
Правило №4 на кризисните комуникации: По време на криза не
Коментари Харесай

За демократичните хора, вождовете и принципите

Правило №4 на спешните връзки: По време на рецесия не се карайте на хората. Колкото и да сте изнервени, изтощени, ядосани, не се карайте. Хората не са ви отговорни.

Казвам го във връзка на вицепремиер Константинова. Както съм го казвал във връзка на доста други каращи се политици от най-различни партии. И с цел да я приключим Константинова, уповавам се да се осъзнае, да разбере, да се извини. Така се прави.

Но взимам мотив от обстановката, с цел да показвам по-точно разликата сред демократичните и тоталитарните хора.

Демократичните хора следват демократични правила. За господство на закона, за самостоятелни институции, за работеща администрация и така нататък, да не ги дублирам отново. И търсят отговорност от политиците, които не следват тези правила. Защото следват правилата, а не политиците.

Демократичните хора са избрали Константинова, те в този момент я подлагат на критика, тъй като нарушава правилата, за които е определена. Защото, отново да се повторя, правилата са значими, а не политиците.

Недемократичните хора не се интересуват от правила. Те следват Вожда си, обожествяват го, имат вяра му, каквото и да каже, и по никакъв метод не го подлагат на критика, каквото и да направи. Защото следват Него, Вожда, а не правила.

- Да сте чули най-малко за един случай, в който членове на ГЕРБ подлагат на критика Борисов? Знаем какво направи той, какви неща изприказва и дали следваше някакви правила. Но членовете на ГЕРБ не ги интересува, те не се интересуват от правила, а единствено сляпо следват Вожда, каквото и да каже, каквото и да направи.

- Да сте чули най-малко за един случай, в който членове на Движение за права и свободи подлагат на критика Доган? Не ги интересува какво споделя той, какво прави. Те сляпо го следват.

- Да сте чули най-малко за един случай, в който членове на национал-консервативни псевдо-патриотични партии да подлагат на критика Вождовете си? При всичките им безчовечен, ненаучни и анти-български приказки? Не, тъй като не ги интересува. Те не подлагат на критика Вожда, а сляпо го следват.

Сложно е да си либерален човек, във всеки един миг може да се наложи да нахейтиш водача си, да изглеждате като несериозна пасмина, да оставите чувство за неустойчивост. Но точно в това е силата на демокрацията. Непрекъснат надзор от страна на членовете, почитатели и гласоподавателите към политиците дали следват правилата, поради които са били определени. И този надзор кара политиците да се старая повече. Този надзор кара политиците да не се единствено не помнят. Този надзор ражда развиването и сремежа към по-добро бъдеше.

А недемократичните хора единствено следват Вожда. Само му се кланят. Само го възхваляват. Няма надзор. Няма развиване. Няма усърдие. Има единствено Вожд. И неговите моменти хрумвания.

Именно по тази причина псевдо-консерваторите толкоз се плашат от демократичната народна власт и желаят да ни откъснат от демократичния свят. Защото тя дава съвременен взор върху страната, ръководещите и свободата на хората.

Константинова има късмет да постъпи като представител на демократични хора. Да забележим. За Вождовете няма какво да приказваме, то е ясно.

И за край отново: Не следвайте политици. Следвайте правила. Така ще накарате и политиците да ги следват.

*Mediapool препечатва коментара на пиар специалиста Любомир Аламанов от неговата Facebook страница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР