Правилното разресване на косата поддържа здравето и красотата й. Затова

...
Правилното разресване на косата поддържа здравето и красотата й. Затова
Коментари Харесай

Гребен или четка в косите?

Правилното разресване на косата поддържа здравето и хубостта й. Затова нашите баби са разресвали косите си по 100 пъти дневно. Днес доста експерти оспорват нуждата от подобен огромен брой четкания, само че никой не може да отхвърли, че прекарването на разресването усъвършенства кръвообращението на скалпа и отстранява мъртвите кафези. В резултат повече хранителни субстанции доближават до косъма и той е по-силен и разтеглив.

Днес се оферират огромно многообразие от гребени и четки, с които можем освен да разгадаем косите си, само че и да ги оформим ефектно. Може да се каже даже, че всяко едно от тези средства за поддържане на косата има своя тясна специализация.

Гребени
Гребенът е класическото средство за разресване на косата. За предпочитане е да направен от натурален материал, да вземем за пример дърво, с цел да не основава статично електричество. Дървесината също по този начин е подобаваща за нанасяне на подхранващи маски, тъй като е един от дребното материали, които не влизат в химическа реакция с козметичните съставки.
Гребенът с редки зъби е щадящ за косата и можете да го употребявате както след баня, по този начин и в случай че гривата ви е доста дълга и елементарно се оплита. Редките зъби за за предпочитане единствено за доста къси прически или в случай че желаете да приберете косите си на опашка. С тях можете и леко да топирате корените, с цел да постигнете повече размер.

Кръглите четки
Цилиндричните четки се употребяват по време на сушенето на косата с сешоар. С по-големите ще предадете оптимален размер на прическата си, а с по-малките можете да оформите къдрици. За гладка и права коса изберете модел с дълги железни или пластмасови власинки, които ще издърпат косъма до съвършенство. Чупливата пък изправяйте с четка от натурален косъм. Така резултатът ще се резервира по-дълго, а косата няма да се наелектрезира.

Плоски четки
С плоските четки можете, както да разрешете косата, по този начин и да я оформите. В този смисъл тя може да бъде добър компромис сред гребена и кръглата четка. „ Зъбчетата ” й могат да бъдат направени както от натурален косъм, по този начин и от метал и пластмаса. Това, за което би трябвало да внимавате е материалът на четката, да не наранява кожата на главата ви и минимално да наелектризира косъма. В този смисъл най-щадящи са четките от конски косъм и свинска козина.

За да сте сигурни, че четката няма да е прекомерно нападателна към скалпа ви, още в магазина направете един елементарен тест. Прекарайте зъбчетата на четката по сензитивната вътрешна страна на ръката. Ако не се появи зачервяване, значи четката е подобаваща и можете да си я закупите.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР