Правилното хранене спомага за намаляването на кръвната захар. Храненето на

...
Правилното хранене спомага за намаляването на кръвната захар. Храненето на
Коментари Харесай

Храни за понижаване на кръвната захар

Правилното хранене спомага за намаляването на кръвната захар. Храненето на диабетиците не може да се назова непълноценно, просто то се състои от артикули, които понижават равнището на кръвната захар.

Първото, от което би трябвало да се стартира, е намаляването на потреблението на захар. Трябва да се създаде потребния табиет да не се подслаждат напитките.

За да се понижи равнището на кръвната захар би трябвало също по този начин да се изключат от менюто медът и бонбоните, а също по този начин тестените сладки произведения – торти, бисквити, сладкиши, сладолед.

Опасни за диабетиците за сладките газирани питиета, сиропите, сладкото, нектарите, пъпешът, гроздето. Продуктите, намаляващи кръвната захар, са топинамбурът, бобът, чесънът, лукът, спанакът, целината, всички типове зеле, патладжаните.

 Храни за намаление на кръвната захар

Също по този начин понижават кръвната захар ряпата, репичките, доматите, краставиците, алените сладки чушки, аспержите, хрянът, тиквата, тиквичките, грейпфрутът.

За да намалите равнището на кръвната захар, би трябвало да се придържате към избрани правила. Храната денем би трябвало да се раздели на три съществени и два спомагателни приема.

Това ще предотврати огладняването и ще понижи повишението на кръвната захар, който следва след хранене.

Свободно яжте зеленчуци, пийте кафе, чай, вода, доматен сок и питиета, които съдържат подсладители, различни на захарта. Не прекалявайте обаче с подсладителите, тъй като в количества и те са нездравословни! Намалете на половина количеството самун, с което сте привикнали.

Същото важи за ориза, макаронените произведения, лещата, плодовете и боба. Намалете потреблението на месо, риба, мляко и млечни артикули. Ако страдате от ненужно тегло, направете всичко допустимо да отслабнете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР