Правилно поливане – съхранете влагата за дълго време Месец юни

...
Правилно поливане – съхранете влагата за дълго време Месец юни
Коментари Харесай

Правилно поливане – ето как да съхраните влагата в почвата за дълго

Правилно поливане – съхранете влагата за дълго време

Месец юни е към края си и е време да съставите лист на значимите неща, които би трябвало да извършите през юли. Всички култури са засадени и подхранени. Остава единствено да поливате и да чакате появяването на първата годишна продукция, само че не напълно. Трябва да свършите още неща, които ще оказват помощ да получите богата годишна продукция.

Една от значимите процедури е поливането на растенията. Не всеки градинар има опция всекидневно да полива леглата през горещия сезон. Има няколко метода да гарантирате, че вашата годишна продукция получава задоволително влага в моментите, когато не можете да извършите поливане в точния момент.

Прозрачно фолио
Фолиото е отличен материал за задържане на влага. След като полеете леглата, покрийте междуредията с фолио. Благодарение на това влагата ще се задържи по-дълго и земята няма да изсъхне бързо поради слънчевата светлина.

Без плевене
Плевелите пречат на реколтата да получава нужното количество О2. Факт е, че в обстановки, в които не е допустимо да поливате всеки ден през най-горещия интервал, плевелите оказват помощ да спасите реколтата си от директна слънчева светлина и по този начин растенията няма да изсъхнат.

Обилно поливане
Необходимо е да правите вярно поливане. От самото начало на засаждането на културите навън, е належащо да поливате един път на два дни. Поливайте по този начин, че водата да проникне на към половин метър в дълбочина, тъй че да доближи до корените.

Разхлабване
Разхлабването на почвата е належащо, даже в случай че няма блестящо слънце. Благодарение на разхлабването помагате на водата да проникне по-дълбоко в земята, като по този метод влагата се задържа по-дълго, в сравнение с при образуването на коричка. По-добре е почвата да се разхлаби заран след вечерно поливане, защото земята става по-мека и разхлабването не лишава доста време.

Вижте още: Фитофтора по картофите и доматите – домашни ефикасни средства

Градината би трябвало да се полива или рано заран, или вечер след залез слънце. Така земята няма да изсъхва бързо. Благодарение на този способ няма да се притеснявате за реколтата си като цяло. Вашата градина ще получи задоволително влага и реколтата няма да бъде унищожена през горещия летен интервал.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР