Правилно е да има социална изолация и всички ние трябва

...
Правилно е да има социална изолация и всички ние трябва
Коментари Харесай

Проф. Мария Миланова: Настъпват решаващи дни, близко е пикът на епидемията!

Правилно е да има обществена изолираност и всички ние би трябвало да се придържаме прецизно към нея. Това е повода у нас да няма доста болни и умряли.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по bTV кардиологът от "Пирогов " проф. Мария Миланова.

" Следващите две седмици ще бъдат решаващи за разпространяването на болестта у нас и аз приканвам всички да съблюдават ограниченията на Националния действен щаб ", сподели Миланова.

" В "Пирогов " сме имали случаи с пациенти с COVID-19, които се интубират безусловно на входа на болничното заведение. Не би трябвало да се отпускаме и да позволяваме тази панорама да става всекидневие ", счита тя.

"Няколко са формите на признаци. Най-познати са болки в гърлото, висока температура, кашлица. Другите са загуба на подушване и усет, обща изнемощялост, конюктивит, както и неврологични признаци.

Загубите на подушване и усет са свързани със болести на централната нервна система. Ние към момента нямаме отговор за какво умират младежи , които нямат съпътстващи болести.

Всички медици се учим по какъв начин да бъдем по-полезни в тази тежка обстановка. Все още не е изрично, че високите температури през лятото ще унищожат вируса . Примерите са Австралия и Иран.

Също по този начин не би трябвало да забравяме, че във въздуха вирусът се задържа към 3 часа , само че на повърхнина може да оцелее към 3-4 часа. Затова е доста значимо да съблюдаваме обществената изолираност ", прикани проф. Миланова.

"Все още няма лекарство против ковид. Трябва да бъдем доста деликатни с потреблението на медикаменти като хлорохин и такива против HIV, тъй като те могат да дадат странични резултати.

Препоръката ми е всички да бъдат доста деликатни. Сега в Съединени американски щати употребяват метода на вентилация на белия дроб. Все още не е потвърдена полезността на това лекуване , само че аз в събота участвах в едно онлайн образование по тази тематика, което беше доста потребно.

Създаването на един групов имунитет, основаването на ваксина или лекарство, ще доведат до анулация на най-тежките ограничения. до тогава би трябвало да съблюдаваме обществената изолираност и да бъдем доста деликатни.

Всички медици в света работят непрекъснато за основаването на лекарство и се надявам това да се случи в най-скоро време ", сподели още проф. Миланова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР