Правилната температура в офиса е обект на постоянен дебат през

...
Правилната температура в офиса е обект на постоянен дебат през
Коментари Харесай

Битка на половете: Каква е идеалната температура в офиса?

Правилната температура в офиса е обект на непрекъснат спор през летните месеци: до момента в който през този сезон на дамите постоянно им е студено при включен климатик, мъжете се освежават от хладнината. Температурите освен са значими за комфорта, само че и доста повлияват продуктивността. Скорошно изследване демонстрира, че дамите се показват по-добре в по-топла среда.

Идеалната температура, в която се усещаме удобно, може да варира според от пола, а някои изследвания потвърждават, че успеваемостта при работа също зависи от градусите в офиса. Немско изследване открива, че мозъците на дамите се показват по-добре при по-високи температури, до момента в който мъжете работят по-добре в по-хладна среда. За да сложим завършек на един от най-древните диспути измежду офис служащите, си коства да разгледаме какво споделят проучванията, когато става дума за съотношението температура-пол.

Работодателят може да се възползва и от подобаващата температура.
В изследване, в което вземат участие над 500 души в Германия, са заложени разнообразни математически, словесни и познавателни задания в канара от 16 до 32 ° C. Резултатите демонстрират, че с повишението на температурата, дамите вземат решение математически задания и водят диалози по-лесно, до момента в който за мъжете е правилно тъкмо противоположното. Тъй като повишението на успеваемостта на дамите е по-голямо от намаляването на успеваемостта на мъжете, откривателите предлагат в офиси, където дамите и мъжете са относително еднакъв брой, да се заложи на по-високата температура, което може да усъвършенства цялостните резултати на компанията.

Ползите от работата в не прекомерно хладно офис пространство се потвърждават и от изследване на Университета Корнел в Съединени американски щати, което демонстрира, че хората, работещи на компютър при температура от 25 °C, са оползотворили качествено работното си време и записват единствено 10% неточности. Когато живакът демонстрира 20 °C обаче продуктивността спада на половина и процентът на неточности се повишава до 25%.

Когато тялото изпитва мраз, отделя доста повече сила, с цел да се стопли, затова концентрацията върху другите задания, внезапно спада. Изследователите също акцентират, че сходен спад в резултатите ще добави в допълнение нарастване на разноските за работодателите с 10% на час и на чиновник.

Работата в екип е по-лесна, когато е топло
Идеалната температура зависи и от естеството на задачата. По-високите температури могат да се окажат потребни за хората, които се занимават с изобретателна работа, по тази причина пък градуси към 20 °C, вършат механичните задания доста по-лесни за осъществяване. Това никога не значи, да трансформираме работното място в сауна. При температури над 27°C да вземем за пример математическите качества изчезват.

Жегата ни прави по-бавни
Преди обаче да завъртим термостата на „ горещо " дано погледнем и други резултати. Проучване от Университета в Хелзинки, извършено през 2006 година открива, че най-хубава е продуктивността на 22 °C, а при повишаване до 23-24 °C, стартират да се виждат отклонения в работоспособността. Това значи, че в случай че чиновниците работят при температура от 30 °C, ще се оправят с 8.9% по-зле, в сравнение с при температура от 22 °C - по тази причина да заложим на по-висока температура в офиса, не постоянно е верният избор.

Важни правила при потребление на климатик
Освен идеалната температура, има и някои здравословни аспекти, които би трябвало да имаме поради. „ Винаги е целесъобразно да се съобразяваме с времето на вън. Разликата с температурата в затвореното помещение не би трябвало да е по-голяма с от 8 до 10 градуса ", поучава Димитър Стефанов от LG България. Избягвайте да заставате непосредствено против въздушния поток на климатика, по този начин елементарно можете да почувствате мраз. В офиса отговорността за поддръжката на климатика, зависи от офис мениджъра, само че вкъщи - зависи от самите нас, по тази причина е значимо да следим за положението на уреда.

Точната температура оказва въздействие освен на настроението ни, само че и на успеваемостта ни денем, по тази причина би трябвало да използваме климатика постоянно с едно на разум.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР