Правилната диета помага да се удължи животът Къде са най-щастливите

...
Правилната диета помага да се удължи животът Къде са най-щастливите
Коментари Харесай

Отрицателните йони - главен бустер за дълголетно щастие

Правилната диета оказва помощ да се удължи животът
Къде са най-щастливите възрастни? Тъй като щастието е сложна за дефиниране категория, ще се опитаме да го определим по няколко фактора, които разрешават да се обективизира измерването им. Средна дълготрайност на живота в положително здраве и финансово успокоение и самостоятелност. По тези фактори в Европа има няколко съперника - Фарьорските острови, Сардиния и Крит. Там междинната дълготрайност на живота е много над 80 години, като хората ги прекарват в относително положително здраве. Прави усещане, че това са единствено острови.

Фарьорските острови са дребен архипелаг сред Шотландия и Исландия, самостоятелна част от Дания, обитаем с потомци на чисти викинги

При тях има и генетичен фактор. Те са живели при доста сурови условия и се отличават с в действителност чудесно здраве след натурален асортимент. Оцелявали са единствено най-здравите човеци. Тези викинги са си крадели булки от Ирландия и се е получила моного устойчива генетична примес сред нордическа и келтска кръв. Нещо сходно има и на остров Сардиния, докъдето викингите също стигат.

На остров Крит е фамозната критска диета, която включва

доста зехтин, канела и ечемик, пази съдовото здраве и надлежно съхранява дълго менталното

Общото сред трите острова на разнообразни места, както и остров Окинава в Японско море е негативната йонизация на въздуха, което е доста основен фактор за дългоденствие. В местата, където има доста работещи електрически устройства, изобилства от позитивно заредени молекули във въздуха. Което редуцира продължителността на живота. И противоположното, където непрекъснато духа вятър във въздуха, доминират негативните йони. Неслучайно столетниците са най-вече по острови и високо в планината, в гористи местности.

Световната здравна организация пък разгласи, че чака броят на жителите по целия свят, които живеят над 60 години, да се удвои до 2050 година

Дълголетието на някои култури се свежда до редица фактори, в това число по-спокоен и деен метод на живот, както и здравословно хранене. Политическата непоклатимост, икономическият триумф, достъпът до съвременно опазване на здравето и положителните санитарни условия също способстват съгласно платформата “Глобъл Ситизен ”.

В допълнение към всичко това някои изследвания сочат, че по-топлият климат също е значим фактор за дълголетието. Изследователи от Станфордския университет откриха, че по-топлите условия за избран интервал от време в Съединени американски щати понижават равнищата на смъртност в съпоставяне със зимните месеци.

Близостта до океана също може да предложи изгоди за дългия живот. Проучване от Европейския център за околна среда и човешко здраве към Университета на Ексетър сподели, че хората, живеещи покрай брега, са склонни да имат по-добро изцяло здраве от останалите. Това е обвързвано освен с климата, само че и с пресните морски деликатеси, които също имат редица изгоди за организма.

Общности по целия свят процъфтяват с напредването на възрастта, като се радват на пълностоен живот. Те не крият изворите на младостта си, а споделят гордо своите еликсири с останалите. Интересно е, че жителите на така наречен сини зони, местата в света, където има най-вече столетници, са пръснати по целия свят, само че макар другите култури ясно се обрисуват техните сходства в всекидневието, към което се придържат.

На тези места хората са склонни да се хранят уравновесено, най-вече на растителна основа, като включват и морски деликатеси, всекидневно се раздвижват или спортуват, извънредно фокусирани са върху фамилията и духовността и отделят задоволително време, с цел да се насладят на простите неща в живота като да вземем за пример дрямката. Вярвате или не,

здравословната обич към виното също е доминиращ фактор, както и слънчевото време.

Изследване на екип от лондонския King`s College класифицира другите типове алкохол по отношение на изгодите и вредите му за организма. На първо място без никаква конкуренция слагат аленото вино, чиято консумация в умерени количества укрепва сърцето и удължава живота. Веднага след него е подложен домашният ябълков сайдер, а на трето и четвърто  място са подредени розето и бялото вино.  

Ако желаете да пътувате някъде, където хората са щастливи, кулинарната сцена е съсредоточена върху здравето, времето е умерено и има правила за отдих навън. Монако е първата дестинация, към която би трябвало да се насочите. Втората най-малка страна в света с население малко над 38 хиляди души може да се похвали с най-високата междинна дълготрайност на живота от забележителните 89,4 години.

Подобно на общностите с дълъг живот в Италия, Гърция и Испания хората там натъртват най-вече на здравословна средиземноморска диета. Освен това жителите могат да се похвалят с доста устойчиво опазване на здравето и относително спокоен метод на живот. От Монако несъмнено можете да си тръгнете с възприятието, че сте отпили от извора на младостта.

Андора също е доста напред в листата на редица проучвания като страна, предразполагаща към дълъг и здравословен живот. Тази дребна красива страна е ситуирана сред Франция и Испания, в земята на баските. Населението ѝ е към 70 000 души. Тя предлага на посетителите си спиращи дъха пейзажи и е известна дестинация за скиори, а ниските налози притеглят купувачи от целия свят.

Веднага след двете дребни западноевропейски страни се подреждат източните култури, където обаче не визираме съответна страна, тъй като броят им надалеч не се свежда до една или две. Това са Япония, Китай, Сингапур, където хората живеят приблизително над 85 години. Южна Корея също има доста положителни индикатори, като пада малко под тези на съседите си с дълготрайност от към 83 години. 

Японското разбиране икигай, с което се значи “причината да съществуваш ”, без подозрение играе значима роля за поощряване на здравето и щастието. Местните също практикуват доста здравословни ежедневни привички като градинарство, развъждане на лечебни билки и превозване на време в обществени среди. В тези култури се пие доста чай - преди и след хранене, който е извънредно потребен, тъй като разтоварва организма от отрови.

Може би най-важният фактор е диетата. В Япония локалните употребяват значителни, само че здравословни храни като сладки картофи и соево тофу. Същевременно се стараят да лимитират потреблението на месо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР