Правилна поза за сън и предимствата, които има за здравето.

...
Правилна поза за сън и предимствата, които има за здравето.
Коментари Харесай

Спането в правилната поза е важно за здравето ви

Правилна поза за сън и преимуществата, които има за здравето. Може би тази информация ще ви накара да измененията навика си.

Смятате, че сънят е нужен единствено за отмора и възобновяване на силата ви? Грешите!

По време на сън тялото ни извършва няколко значими задания. Произвежда хормони, отстрани токсините, отпуска мускулите и даже отстранява безполезната информация.

Изследванията демонстрират, че недоспиването през нощта може да докара до по-негативни и песимистични мисли. Освен това качеството на съня може да повлияе и на значими хормони, които контролират глада, което оказва въздействие върху апетита и наддаването на тегло.

Въпреки че всеки има желана поза за сън, смяната на този елементарен табиет може да има огромно значение за цялостното ви здраве.

Вижте преимуществата и минусите, които има всяка поза по време на сън:

На лявата страна
Изследванията демонстрират, че спането на лявата страна има многочислените изгоди за здравето.

Подобрява действието на лимфната система, която господства от тази страна на тялото. Помага за по-ефективното елиминиране на токсичните субстанции, предотвратява подуването и натрупването на течности в тялото. Освен това панкреасът и стомахът са ситуирани от лявата страна на тялото, което улеснява храносмилането.

В това състояние главата и краката са на равнището на сърцето, което улеснява кръвообращението и оказва помощ на тялото да действа вярно по време на сън. Важно е да изберете плоска възглавница, с цел да предотвратите мощно прегъване на врата.

На дясната страна
Тази поза разрешава вярно състояние на гръбначния дирек и добра функционалност на тялото по време на сън. Въпреки това, заради отпущането на езофагеалния сфинктер, този избор усилва възможностите за стомашен рефлукс.

Спане по тил
Мнозина считат, че това е една от най-хубавите пози за сън, защото отпуска ставите и предотвратява болката. Но с цел да извършите това, би трябвало да спите с ръце, изпънати паралелно на тялото или сложени на корема. Това е отлична поза за облекчение на признаците при страдащите от рефлукс и стомашни болести.

Друга добра причина да спите по тил е да предотвратите появяването на бръчки по лицето, шията и деколтето.

Но тази поза не е удобна за гръбначния дирек, тъй че е неотложно да употребявате ниска възглавница, с цел да подравните врата с останалата част на гръбначния дирек. Ако не го извършите, това може да докара до болки в гърба, врата и раменете. Тази поза също способства за хъркане и сънна апнея.

Спане по стомах
Това не е най-хубавият избор. Една от главните аргументи е, че това състояние е доста нездравословно за гръбначния дирек, като натоварва лумбалната и шийната област, което може да аргументи болежка в гърба, раменете и врата. Освен това, заради натиска върху белите дробове, могат да зародят някои проблеми с дишането.

Ембрионална поза
Тази поза е много постоянно срещана измежду дамите. Тази поза може да навреди на здравето на гръбначния дирек и може да аргументи напрежение и болежка във врата и гърба.

Вижте още: Бързи медени сладки, които ще ви изненадат с усета си

Тази поза предотвратява дълбокото диафрагмално дишане, което е нездравословно за здравето, като понижава притока на въздух към белите дробове. Единствената изгода от тази поза е понижаване на хъркането.

Както виждате, едно просто нещо като вярна поза за сън има огромно значение за здравето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР