Правили сме няколко проучвания какво искат предприемачите от Столична община.

...
Правили сме няколко проучвания какво искат предприемачите от Столична община.
Коментари Харесай

Предприемач: Неприемливо е да сме столица на ЕС и същевременно да дишаме най-замърсения въздух в света

Правили сме няколко изследвания какво желаят бизнесмените от Столична община. Интересно е, че водещите отговори не са фондове за поддръжка, пространства за офиси, стратегии свързани с цифровизация. Дори отворените данни.
Тези и още доста други неща са значими, само че стопанската система на София ще върви нагоре водена най-много от политиката на национално равнище и от самите хора и бизнеса в града. А когато приказваме за общината и то за столицата бизнесмените се интересуваме преди всичко от обезпечаването на добра среда за живота за нас и чиновниците ни.

Ние желаеме:
Улиците да нямат дупки, каквито персонално аз не съм виждал на никое място другадеДа може да употребяваме услуги вид UBER и града да е отворен към споделената икономикаДа има места за децата ни, парковете да са поддържани (включително Витоша)Тротоарите да не са криви, счупени, наподобяващи на клопки, в които да се спъваме и да би трябвало да купуваме бебешки колички, с които като че ли може да се движим и по ЛунатаВодите, минаващи през града да не миришат ужасяващоДа има добра инфраструктура за колела и тротинеткиГрадът ни да е обвързван с полети до всички значими бизнес центрове по светаДа има къде да се тича и спортуваДа бъде чисто, подредено и красиво
и въздухът в София да бъде чист
Спомням си по какъв начин преди година се спореше много на какво се дължи ужасяващия въздух в София.
ТрафикаОтоплениетоПалежите на гуми, пластмаса, облекла и тн
Днес си мисля, че към този момент въобще не ни интересува на какво се дължи мръсния въздух. Просто е изцяло невероятно София да е градът с най-замърсен въздух в света. Ние дишаме по-лош въздух от места, по отношение на които Факултета и Филиповци дават първокласен метод на живот.

На каквото и да се дължи то е извънредно недопустимо да сме столица от Европейски Съюз и в същото време да дишаме най-замърсения въздух в света.

Позволявам си да се обърна към всички вас. Наясно съм, че някои от вас не се занимавате с тази тематика, само че всички ние дишаме този въздух. Ясно е, че сте от разнообразни партии, с разнообразни ползи, само че ви приканвам да се борите един с различен за каквото решите, само че за въздуха на града ни да си свършите дружно работата и измененията сегашната обстановка към положително, тъй като това в действителност не може и не трябва да продължава да бъде по този начин!

Фейсбук, Добромир Иванов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР