Правен е с две разрешения за строеж. По принцип МРРБ

...
Правен е с две разрешения за строеж. По принцип МРРБ
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Не са поискани парите за ремонта на жълтите павета, бюджетът на София ги е плаил

Правен е с две позволения за градеж. По принцип Министерство на регионалното развитие е задължено да прави инспекция, когато има изпълнено строителство. В случая се намесихме отвън рамките на общоприетите връзки “. Това сподели районният министър арх. Иван Шишков по bTV.

 

Във връзка с терена за детска болница, Шишков сподели, че теренът е извънредно добър и отзивчив по отношение на Околовръстния път на София. Шишков изясни, че теренът в Горна баня е извънредно подобаващ, по няколко аргументи и място и климат. Там ще може да бъде построена напълно нова болница, ще има място и за парк, което е значимо, също така климатът е извънредно подобаващ. Очакваме цялата болница да бъде построена до три години, изясни той. 

 

Той разяснява и положението на автомагистралите.

 

Всички автомагистрали би трябвало да бъдат проектирани по най-бързия метод и да се намерят разновидности да бъдат финансирани. България има остра потребност от тези пътища освен поради пътната сигурност, а и за развиване на районите сподели Шишков.

 

„ Нашите пътища са в неприятно положение и са нужни доста средства, с цел да може това да бъде променено. Когато на тези пътища има голям поток от придвижване, те се амортизират по-бързо. Ако имахме по-голяма пътна мрежа, пътищата щяха да са в по-добро положение и щяха да са нужни по-малко пари за поддръжка на километър “, уточни още министърът.

 

„ Тунелът под Петрохан е в напълно начална фаза. За мен той е извънредно занимателен, трябваше да стартира да се проектира още от 90-те години и да бъде изработен. Като че ли политиците доста постоянно не помнят, че най-важният миг, с цел да се извърши едно строителство, е първо проектите да се одобрят. Понякога се карат за подготвени обекти и поправки, а първо би трябвало да се извърши планирането “, разяснява още той.

Арх. Шишков означи още, че секторът Русе- Велико Търново би трябвало бързо да се проектира и построи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР