Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един

...
Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Случилото се с президентството е сигнал за пълзящ авторитаризъм и полицейщина

Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един от нас за застрашени. С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов стартира отчета си пред делегатите на XIV Конференция на Градската организация на Българска социалистическа партия в София.
“Провеждаме я в извънредно комплицирана конюнктура на открити и възходящи цивилен протeсти против арогантността и властовия произвол на ръководството. Случилото се с президентството е сигнал за пълзящ авторитаризъм и полицейщина”, съобщи Паргов и добави, че търпението на почтените жители, на народа е изчерпано. “Настояват за смяна и я чакат. Искат правдивост и възмездие”, уточни той.

„ Управлението на ГЕРБ вкара страната ни в стопанска обърканост и обществена безизходност. Държавността се разпада. Обезличават се институциите и се обезсмисля съществуването им “, сподели Калоян Паргов.

По думите му през отчетния интервал Българска социалистическа партия е направила значителен прогрес във връзка с възобновяване на въздействието и позициите си в политическия живот на страната. „ Със своята работа и резултати Градска организация има значителен принос за този резултат “, посочи водачът на Българска социалистическа партия – София.

Той уточни, че Българска социалистическа партия реализира високи резултати на всички извършени избори през отчетния интервал, като означи като емблематична успеха на президентските избори на Румен Радев и Илиана Йотова. Припомни удвоения брой депутати и нараствания брой евродепутати, от които огромна част са от Софийската организация на Българска социалистическа партия.

Калоян Паргов се спря и на резултатите от локалните избори в София, като ги дефинира като доста положителни. Повече от двойното нарастване на общинските съветници от 7 на 15 и двама районни кметове – на „ Изгрев “ и „ Младост “. „ На втория тур претендентът, подсилен от нас – Мая Манолова, получи, невижданите за интервала на прехода 189 186 гласа или 45,13% от вота. Силният резултат се дължи на единството в ляво, което успяхме да реализираме зад кандидатурата ни за кмет “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София.

“Понастоящем представителите ни в градския парламент са авторитетна група. Решителният отпор и противодействието ни против порочното ръководство на ГЕРБ в столицата срещат поддръжка и дават резултати, съобщи Паргов и добави: Все по-често нашите дейности се сливат с гражданските начинания и митинги в борбата за повече правдивост, за по-добри условия на живот на хората, против кражбите и корупцията на ръководещите “.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия укрепва все по-видимо престижа си и печели уважението на жителите в София. „ Поставихме ГЕРБ и кмета Фандъкова в пояснителен режим и отбранителна позиция “, посочи ръководителят на групата на социалистите в СОС.

Калоян Паргов означи, че организационното положение на Градската организация на Българска социалистическа партия през отчетния интервал е устойчиво. “Софийската организация е дирек на единение в страната “, сподели той.

„ Колкото и да ни обнадеждават тези резултати, ние не успяхме да реализираме главната си политическа цел – да свалим ГЕРБ и нейния едноличен държател Бойко Борисов от политическата власт “, уточни Паргов.

По думите му България и българите изглеждаме като изпаднали в безвремие, изгубили ориентири и вяра за строителство на съвременна и обществена страна.

„ Най-страшното следствие от ставащото е, че ставаме очевидци на последователното привършване на националния дух на българите, на вярата в силата на нацията и в нейната държавност “, изрази паниката Калоян Паргов.

„ Кризата визира с особена мощ София, нашата стопанска система, нашите съграждани. Тук се усещат най-силно икономическите и обществените разтърсвания “, разяснява той и обстановката в столицата. „ На фона на всичко това непрекъснатото самаохвалство на ръководещите и персонално на премиера Борисов наподобяват неуместно и цинично”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

По думите му през днешния ден политическата левица в международен мащаб е изправена ред предизвикването да откри нови тактики за отстояване на мястото си в политическата реалност. „ Като част от обичайна левица ние се нуждаем от изясненост по три въпроса: кого пазиме, защо се борим и по какъв начин да споделяме концепциите си “, смята Паргов.

„ За левицата идва време за смели съюзи и нови ясни хрумвания, промотирани по интелигентен метод пред обществото. Ако тази опция бъде пропусната, за години напред рискуваме да останем в плен на фрагментирани държавни управления които се пробват, само че не са в положение да решат обществените проблеми “, смята той.

„ Българска социалистическа партия може и би трябвало да победи ГЕРБ “, сподели Паргов и добави, че рецензията към ръководството би трябвало да се съчетава със лична ярка политическа еднаквост.

„ Често се вкарваме сами в мисленето и действието на ръководещите и „ гледаме дърветата, без да виждаме гората”, съобщи той.

„ Днес силата на Българска социалистическа партия е и в цената на моралните ѝ полезности. Битката с ГЕРБ може да бъде извоювана единствено, в случай че покажем на обществото нова политическа и социална нравственос “, сподели в умозаключение Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР