Пратка от 5,5 тона стоки е на път за Украйна,

...
Пратка от 5,5 тона стоки е на път за Украйна,
Коментари Харесай

Тайван изпраща дарения за пострадалите от руската инвазия украинци

Пратка от 5,5 тона артикули е на път за Украйна, което акцентира поддръжката от страна на тайванското държавно управление за източноевропейската страна в миг на потребност, заяви Министерство на външните работи на Тайван по-рано тази седмица.

Доставките са част от дарителската акция, инициирана от Министерството на външните работи за засегнатите от съветската инвазия в Украйна. Хуманитарната рецесия принуди минимум 3 милиона украинци да изоставен страната си, споделиха от министерството, като обявиха, че до момента са събрани над 50 тона доставки, които ще бъдат изпратени до страни, приемащи украински бежанци, в това число Полша и Словакия.

По време на гала на интернационалното летище Таоюан в Тайван външният министър Джоузеф Ву акцентира, че тайванският народ може да прояви емпатия и схващане във връзка с обстановката в Украйна, доколкото самият той е непрекъснато под опасност от Китай.

Като член на демократичния свят, държавното управление се ангажира да потвърди, че Тайван може да помогне на Украйна, като доставя по този начин нужната филантропична помощ, добави още той.

Министърът също по този начин се възползва от опцията да благодари на доброволци, локални бизнеси и цивилен групи за съдействието. Той акцентира, че техният безвъзмезден принос е същинско доказателство, че Тайван е мощ на положителното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР