Пратеници от ключови нации ще се срещнат в понеделник в

...
Пратеници от ключови нации ще се срещнат в понеделник в
Коментари Харесай

Спешни кризисни преговори ще се проведат над Хаити след евакуацията на дипломати

Пратеници от основни народи ще се срещнат в понеделник в Карибите, с цел да обсъдят спираловидната обстановка в Хаити, защото насилието на банди осакати столицата на обеднялата островна страна и принуди задгранични дипломати да избягат през уикенда.

Престъпни групи, които към този момент управляват огромна част от Порт-о-Пренс, както и пътищата, водещи до останалата част от страната, отприщиха безпорядък през последните дни, до момента в който се пробват да смъкват премиера Ариел Хенри като водач на най-бедните в Западното полукълбо страна.

CARICOM, съюз на карибските народи, свика пратеници от Съединените щати, Франция, Канада и Организация на обединените нации на среща в Ямайка, с цел да обсъдят насилието и методите за оказване на помощ на Хаити.

В неделя, вицепрезидентът на Гвиана Бхарат Джагдео сподели, че страните ще „ се стремят да вкарат ред и да възстановят известна религия в народа на Хаити. “

„ Престъпниците към този момент са завладяли страната. Няма държавно управление, то става пропаднало общество “, добави той.

С възходящ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР