Прасковите имат много ценни и лечебни свойства и затова се

...
Прасковите имат много ценни и лечебни свойства и затова се
Коментари Харесай

Полезни свойства на прасковите

Прасковите имат доста скъпи и лечебни свойства и по тази причина се употребяват в националната и в нетрадиционната медицина. Прасковата съдържа органични киселини – ябълкова, винена, лимонова, също така съдържа минерални соли, и доста витамини.

Прасковите също по този начин съдържат пектини и етерични масла. Костилката на прасковата е доста потребна, защото съдържа горчиво бадемово масло и витамин В17.

Сочните плодове се усвояват елементарно, по тази причина се предлагат на деца, а също по този начин и за възстановяване на апетита на възрастни след болест. Прасковите са наложителни, в случай че страдате от запек или киселини.

Прасковите спомагат за по-доброто храносмилане, изключително на мазните храни. Тези плодове са потребни също по този начин при подагра, ревматизъм, заболявания на бъбреците.

Консумацията на праскови е потребна при заболявания на сърдечно-съдови и бъбречни болести, както и на заболявания на черния дроб и на жлъчката. Свежите цветя на прасковата са положително диуретично средство, употребяват се във тип на запарка.

При аритмия, анемия, заболяване на стомаха, намалена киселинност на стомаха и при запек се предлага пиенето на четвърт чаша сок от праскова двадесет минути преди ястие. Прасковеният сок е противопоказен при алергия, диабет и затлъстяване.

 Праскови

Прасковите спомагат за изчистването на организма от отрови и шлаки, само че хора с елементарно възбудима нервна система би трябвало да употребяват праскови умерено, защото те имат възбуждащо деяние.

Вкусните плодове усъвършенстват храносмилането с помощта на високот наличие на разтворима целулоза, която контролира и усъвършенства активността на червата и потиска гнилостните процеси в храносмилателния тракт.

Високото наличие на калий прави прасковите потребни при аритмия и други сърдечни проблеми. Прасковите укрепват имунната система, борят се с болестотворните бактерии в организма и с вирусите.

Високото наличие на магнезий прави прасковите незаместим асистент при подобряването на психическото положение, те омекотяват силата на напрежението и усъвършенстват настроението.

Прасковите имат подмладяващо деяние, защото съумяват да задържат дълго влагата в клетките на кожата, изглаждат бръчките и отстраняват повяхването.

Прасковите са идеално средство за намаляване – съдържат четиридесет калории на 100 грама. Ако ядете по три праскови на ден, елементарно ще свалите килограми и ще обогатите организма си с потребни витамини и минерали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР