Пръскане на доматите по време на цъфтеж и образуване на

...
Пръскане на доматите по време на цъфтеж и образуване на
Коментари Харесай

Пръскане на доматите по време на образуване на завръзите

Пръскане на доматите по време на разцвет и формиране на завръзите

По време на цъфтежа и образуването на завръзите при разнообразни растения, а освен при доматите, се следи появяването на разнообразни болести. Разбира се, това се отразява на общото положение на растението, неговото оцеляване и по-нататъшната дарба да дава плодове и огромен рандеман. За да избегнете загуби и да улесните работата си в градината, авансово, даже по време на появяването на завръзи, провеждайте едно от двете препоръчани средства, основаващи се единствено на естествени артикули!

Активната съставна част в първото средство е горчицата. Съдържа глюкозинолати – повече от всяко друго средство. Оттук и острият лют усет на тази фалшификация. Именно тези съставни елементи отблъскват вредителите и предотвратяват развиването на заболявания, те безусловно ги стопират в началния стадий. Възможно е да обработвате растенията с това средство, както и с второто за 5 дни, 7, 10 дни – това няма да навреди на растението, а в противен случай, укрепва го: 200 грама горчица на прахуляк (или 400 грама горчица от буркан с минимално количество спомагателни съставки), 200 г пепел.

Смесете тези две съставки и ги залейте с няколко литра вряла вода, оставете да престои за през нощта. Прецедете на сутринта и допълнете количеството до 10 литра с елементарна вода. Пръскайте с получения разтвор всички растения в зеленчуковата и овощната градина, в това число цветни и плодоносни култури като се изключи кръстоцветните (зеле, ряпа и др.)!

Следващият, не по-малко значим, деен съставен елемент за второто средство е хрянът. Ако нямате горчица вкъщи, само че имате хрян в градината си, използвайте това средство като сурогат – той също е извънредно ефикасен! Можете да го употребявате всяка седмица – това е извънредно потребна и значима предварителна защита за всички култури, с изключение на кръстоцветните. Така че, пригответе следните съставки вечер:

пловин кофа хрян (листа и корени, едро нарязани) или 1 кофа листа от хрян1,5-2 чаши пепел

Вижте още: Едри глави лук и чесън – ето по какъв начин да постигнете този резултат

Смесете съставките и долейте няколко литра вряла вода, оставете за през нощта. Прецедете и допълнете количеството до 10 литра с елементарна вода. Използвайте тази примес за напръскване на доматите. Периодично провеждайте такива превантивни ограничения, с цел да намалите или изцяло да премахнете появяването на заболявания и вредители.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР