Прането на по-обемните дрехи в пералнята често е голямо предизвикателство.

...
Прането на по-обемните дрехи в пералнята често е голямо предизвикателство.
Коментари Харесай

Ивици върху пухеното яке след пране и как да се отървете от тях

Прането на по-обемните облекла в пералнята постоянно е огромно предизвикателство. През зимата се постанова да перем якета и шуби, а резултатът не рядко е жалък.

Често след изпиране на пухено яке върху тъканта остават бели или тъмни петна. По предписание, това се случва при потребление на едва разтворим прахуляк за пране или нискокачествен течен перилен препарат. Може да се появят линии и в случай че изпраните движимости са били влажни дълго време в пералната машина.

Друга допустима причина за това положение на дрехата е неправилното изсушаване на пухеното яке, споделят специалисти. Също по този начин, петната могат да бъдат резултат от неверен избор на режими на пране и изплакване.

Можете да опитате да се отървете от този проблем с препарат за премахване на петна. Първо, наложително е да ревизирате резултата му върху незабележима част от плата, да вземем за пример отвътре на якето. Ако съставът не е развалил материала, тогава можете да го нанесете върху петната съгласно написаните указания на опаковката.

Ако препаратът за премахване на петна не помогне, остава единствено да изперете още веднъж пуховото яке, само че прецизно спазвайки следните рекомендации:

Извадете всички предмети от джобовете. Обърнете пухеното яке от вътрешната страна на открито и закопчайте всички ципове и копчета.

1.       Поставете няколко тенис топки в барабана на пералнята.

2.       Изберете внимателен цикъл на пране, температура 30°C и в допълнение изплакване.

3.       Добавете течен перилен препарат, който не съдържа средство за премахване на петна или белина.

4.       Изперете. След края на програмата незабавно извадете пухеното яке от машината, изтръскайте го добре няколко пъти, закачете го на окачалка и го изсушете по този метод.

Под въздействието на вода и перилни препарати пълнителят вътре в пухеното яке може да се групира на бучки, заради което губи формата си и става по-тънък. За да изправите върнете пухената му форма, можете да употребявате метода на прахосмукачка, а точно:

1.       Увийте пухеното яке в торба и го стиснете, тъй че целият въздух да излезе.
Яке за пътешествия събра над 9 млн. $
Яке, снабдено с нужните за странствуване съоръжения, стана шлагер в уеб страницата Kickstarter. За няколко дни се събрали повече от девет ми...
Прочети повече
2.       Оставете дребна дупка в торбата и поставете тръбата на прахосмукачката в нея.

3.       След това би трябвало да включите функционалността за издухване.

4.       Под въздействието на налягането на въздуха бучките на пълнителя ще се изправят.

5.       След това пухеното яке може да се сложи върху равна повърхнина и още един път да се преминете по него с прахосмукачка с стеснен накрайник за разчистване на мебели.

6.       Приставката би трябвало да се притисне към бучките пух, с цел да ги разтегне.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР