Прага. Първият случай на флурона - комбинация от щамове на

...
Прага. Първият случай на флурона - комбинация от щамове на
Коментари Харесай

Blesk: Първият случай на флурона в Чешката република е бил регистриран още през пролетта на 2020 година

Прага. Първият случай на флурона - композиция от варианти на ковид и сезонен грип, е регистриран в Чешката република напролет на 2020 година Това заяви локалният вестник Blesk , базирайки се на основния доктор на инфекциозното поделение на болничното заведение „ Масарик “ в град Усти над Лабем (северозападната част на страната) Павел Длугиго.

През пролетта на 2020 година в инфекциозното поделение на болничното заведение е имало няколко пациенти, при които е разпозната флурона. Лекарите обаче решили да не вършат сензация, защото болестта им е прекосявало относително леко. Чешките епидемиолози имат опит в лекуването на пациенти, които имат признаци на COVID-19 и сезонен грип по едно и също време.

Междувременно сътрудниците на Длугиго означават, че флурона към момента е едва проучена. COVID-19 и самият грип може да бъдат съдбовни за хората. Следователно, проучването й би трябвало да се организира доста съществено и да се вземат ефикасни ограничения за ограничение на разпространяването й.

Израелските управляващи неотдавна оповестиха, че 31-годишна бременна жена в страната се е заразила с ковид и грип по едно и също време. Това, настояват те, е първият публично регистриран случай на сходна двойна зараза в света. Щамът е наименуван флурона. Произлиза от комбинацията от британските думи flu (грип) и coronavirus (коронавирус).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР