„ППДБ посягат и на малкото медии, неподчинени на сглобката. Със

...
„ППДБ посягат и на малкото медии, неподчинени на сглобката. Със
Коментари Харесай

Мая Манолова: Управляващите ни „демократи“ са като режима в Северна Корея

„ ППДБ протягат ръка и на дребното медии, неподчинени на сглобката. Със законови промени желаят да борят като дават опция на КРС и Министерството на електронното ръководство да затварят неуместните уеб сайтове, които не следват линията на властта.

Това декларира в своя позиция водачът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова във връзка оповестения за разискване законопроект за изменение на Закона за електронните известия, с който се оферират драконовски ограничения против " противозаконното наличие и онлайн дезинформацията ", включващи опция в това число за затваряне на уеб сайтове поради оповестена в тях дезинформация.

Според Манолова е притеснително, че в законопроекта няма определение на термина „ онлайн дезинформация “, което по думите ѝ отвързва ръцете на контролните органи за цялостен произвол.

„ Дори Борисов с мракобесието си не си е разрешавал подобен закон. Но в случай че тогава действаха такива текстове, можем да допускаме, че вести като тези за къщата в Барселона, за чекмеджетата и кюлчетата щяха да са дезинформация и да се затварят уеб сайтове поради разпространяването й. Сделките с оръжие за НеУкрайна на Нинова или далаверите с газа на Четворната коалиция също щяха да са дезинформация. “ – добавя водачът на Изправи се.БГ.

Тя напомня, че дружно с граждананската си платформа постоянно са били за свободни и самостоятелни медии без неистини и дезинформация, като оповестява, че и предната седмица е спечелила едно от делата си против кафява медия за „ клеветите и помията “ по нейн адрес, само че по думите ѝ това не значи, че желаят да се затвори, който и да е уебсайт със закон.

Припомняме, че при започване на 2021г. Мая Манолова заведе 5 каузи за клюка против уеб страницата ПИК и Антон Тодоров за разпространение на редица неистини и клюки по нейн адрес. Делата не престават да текат на редица инстанции като от Изправи се.БГ оповестяват, че към този момент има решения по множеството от делата на първа инстанция, осъждащи интернет уеб страницата.

„ Дезинформацията се бори не с цензура, а в съда. В противоположен случай ръководещите тук " демократи " с нищо не са по-добри от режима в Беларус или Северна Корея... “, приключва позицията си Манолова.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР