ПП“Възраждане“ осъдени от Административен съд София за злоупотреба с лични

...
ПП“Възраждане“ осъдени от Административен съд София за злоупотреба с лични
Коментари Харесай

ПП“Възраждане“ осъдени от Административен съд София за злоупотреба с лични данни

ПП “Възраждане “ наказани от Административен съд София за корист с персонални данни. Това стана ясно от писмо до медията ни от потърпевш от политическите нападения на Костадин Костадинов – ръководител на партията извършител.
Костадинов и партията му са наказани да заплатят на ищеца сумата от 10 000 лева

Предполагаме, че тази сума още веднъж ще бъде събрана от съидейниците на „ бедния “ общински консултант.

След изборите през 2017 година, двама български жители с имена Елена Пенина и Бойко Манов сезират КЗЛД, поради това, че при инспекция в уеб страницата на ЦИК са намерили имената си в подписката на партия " Възраждане " за регистрацията в Централната изборна комисия за присъединяване в предварителните парламентарни избори, провели се на 26.03.2017 година

КЗЛД стартира дълго и съществено административно произвеждане, в границите на което са извършени и графологични експертизи в Института по криминология и криминалистика на Министерство на вътрешните работи, които изрично удостоверяват, че подписите на двете оплакали се лица са подправени и не са положени от тях.

На тази база, и след извършени две съвещания пред КЗЛД, комисията постанова административна санкция в размер на 10 000 лв., която партия " Възраждане " апелира пред съда. Наложената санкция е единствено за единия от двата случая - този на Бойко Манов, защото малко преди да завърши административното произвеждане пред КЗЛД, Елена Пенина умира.

На 15.01.2020 година Административен съд - София град удостоверява наложената с наказателното разпореждане санкция на Политическа партия " Възраждане "

Ето какво написа до медията ни читателят:
„ В интерес на цялостната гласност, по отношение на активността и морала на някои политически субекти, които се пробват (особено в този момент, в изискванията на изключителна епидемиологична обстановка) да основават безпорядък и съмнение по отношение на институциите, за да инкасират евтина популярност и политически дивиденти, приложено Ви адресирам в сканиран тип – Решение на Административен съд – София град по дело № 3491 по разказа за 2019 година, с което се удостоверява наложена от Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД)
Изпращам Ви тази информация, защото съм извънредно непосредствен с един от потърпевшите и заради това съм директно заинтригуван истината да излезе нескрито. И е добре, когато Президента Радев приказва за това, че полицията (Забележете какъв парадокс! На нея това й е работата) събирала персонални данни на жители, да огледа първо политическите субекти, които пази. Те не просто събират, ами напряко крадат и злоупотребяват с тях, за което са и наказани с решение на българския съд.
санкция в размер на 10 000 лв. против Политическа партия „ Възраждане “ във връзка подадени тъжби против нея за кражба и корист с персонални данни на жители. “

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР