ПП Продължаваме промяната“ подаде сигнал в ДАНС за възможно престъпно

...
ПП Продължаваме промяната“ подаде сигнал в ДАНС за възможно престъпно
Коментари Харесай

ПП сезира ДАНС за бездействие на Булгаргаз относно ТЕЦ Варна

ПП " Продължаваме промяната “ подаде сигнал в ДАНС за допустимо незаконно действие против енергийната и надлежно националната сигурност на Българя. В интервала януари – април 2022 година, по контракта на публичния газов снабдител " Булгаргаз “ с Топлоелектрическа централа Варна за доставка на природен газ, подписан по време на ръководството на ГЕРБ, Топлоелектрическа централа Варна не заплаща доставените количества на стойност над 37 милиона лв., оповестиха от партията.

От " Продължаваме промяната " напомнят, че " Булгаргаз “ е структуроопределящо дружество за енергетиката на страната, а Топлоелектрическа централа Варна дълги години беше измежду индустриалните обекти, на които страната разпорежда функционалности като " леден запас “ или на произвеждане на електроеенергия за балансиране на системата. По време на ръководството на ГЕРБ страната даде на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган кея и оборудванията на пристанището в Топлоелектрическа централа Варна за безплатно прилагане до 2054 година При встъпване в служба на постоянното държавно управление отговорностите на Топлоелектрическа централа Варна към този момент бяха достигнали над 30 млн.лева, трупани с години.

" Ръководството на " Булгаргаз “, назначено от кабината " Петков “, предприе правни дейности против длъжника, като съдът позволи всички показани писмени доказателства. Процесът обаче е стопиран от идващото управление на " Булгаргаз “, назначено от служебното министерство на енергетиката. За проблемите нееднократно сигнализират и други организации и медии.

В сигнала към ДАНС " Продължаваме промяната “ сигнализира за фрапантна смяна в държанието на " Булгаргаз “ в правосъдния развой. Първо, сдружението не се възползва от опцията, дадена от съда, да желае неприсъствено решение. Второ, не изпраща и процесуален представител, с което пропуща опцията да направи последни доказателствени претенции по отношение на отчета. Трето, актуалният шеф на " Булгаргаз “ Деница Златева подава молба да не бъде даван ход делото. Няма данни и за поискано поръчителство на желае, което слага в риск събираемостта на дължимите вземания ", прибавят от партията.

" С бездействията си сдружението се лишава от опция за бързо наказание на Топлоелектрическа централа Варна и набиране на обилни средства в " Булгаргаз “, неналичието на които и министър Росен Христов, и изпълнителният шеф Деница Златева, са подчертавали неведнъж.

Бездействията значат, че делото ще се гледа по общия ред, ще може да бъде обжалвано от страните и да се проточи в продължение на години, през които " Булгаргаз “ няма да има достъп до дължимите към 40 милиона лв..

Считаме, че със своето безучастие актуалният изпълнителен шеф на сдружението евентуално е нанесъл вреди на националния интерес, вероятно в интерес на Топлоелектрическа централа Варна, както и че има съображение да се извърши инспекция от ДАНС ", акцентираха от " Продължаваме промяната ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР