ПП Гражданска платформа Българско лято публикува позиция в сайта на

...
ПП Гражданска платформа Българско лято публикува позиция в сайта на
Коментари Харесай

Партията на Васил Божков иска оставката на Фандъкова заради загиналото дете

ПП " Гражданска платформа Българско лято " разгласява позиция в уеб страницата на групировката за случая с 16-годишното момче, умряло в резултат на токов удар. Те упорстват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Ето какво пишат от партията:

" 16-годишно момче почина на бул. “Иван Гешов” в София. По думите на бащата детето е стъпило върху шахта с разкрит кабел край пешеходна пътека, по която всеки ден минават стотици хора.

По закон притежателят на пътя е притежател и на тротоара. Пътната маркировка в София се слага съгласно Наредба за организация на придвижването в Столична община и явно тя би трябвало да отговори за какво пешеходната пътека е до шахта с ток. Това е незаконно безхаберие и извънредно занижен надзор. Кметът Йорданка Фандъкова и общинският съвет, в който доминират представителите на нейната партия ГЕРБ, през последните години не ръководят съответно столична община. Вината за трагичния случай е на първо място тяхна и те следва да понесат своята отговорност.

Затова ГП Българско лято желае оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

Столичният инспекторат управлява спазването на нормативните актове на общинския съвет, на законите и подзаконовите разпореждания от страна на всички юридически и физически лица. Той е на общинска бюджетна прехрана. Неговата задача е да подкрепя осъществяването на контролните функционалности на кмета и е на негово директно послушание.

Той е задължен да:

– Наблюдава положението на инженерната инфраструктура (надземна и подземна) на територията на столична община.

– Поддържа електронен информативен указател на планови и спешни поправки и да препраща информацията към съответните районни инспекторати.

– Съгласува графици за планови строително-монтажни работи.

– Проверява сигнали, тъжби и уведомителни писма от експлоатационните сдружения за строително-монтажни работи.

Общинските пътища са обществена общинска благосъстоятелност. Придобиването, ръководството и разпореждането с общинска благосъстоятелност се правят под общото управление и надзор на общинския съвет. Общинска благосъстоятелност се ръководят в полза на популацията в общината съгласно наредбите на закона и с грижата на добър собственик ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР