ПП-ДБ за изчезналия стратегически документ Пътна карта за разширение на

...
ПП-ДБ за изчезналия стратегически документ Пътна карта за разширение на
Коментари Харесай

Ще има ли комисия в парламента за Турски поток?

ПП-ДБ за изчезналия стратегически документ " Пътна карта за уголемение на газопреносната система на България ", както и за реализацията на плана " Турски поток ". ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са съгласни, само че упорстват да се включи и " Лукойл " в тази комисия.

Нов спор сред досегашните сътрудници. Причината: наричания от ПП-ДБ " Турски ", а от ГЕРБ-СДС " Балкански поток ". Втората по величина коалиция желае основаването на краткотрайна парламентарна комисия. Пише в претекстовете, че планът за създаване на нов водопровод коства 3 милиарда лв., с него Русия заобикаля Украйна при преноса на газ към Европа и това й е разрешило да стартира войната.

Борисов отговори:

" Тя е 100 % българска, напълно на територията на България, 100% акциите са на българи. Към днешна дата има милиард и 309 милиона облага чиста. А и геостратегически - виждате по какъв начин ние наказваме Австрия и Унгария, когато си пожелаем. И в случай че сътрудниците желаят и смятат, че в него има нещо неприятно и би трябвало да предадем ползите на България в интерес на Гърция, още през днешния ден може да внесат решение не да си чешеме езика, а да спрем " Балкански поток ". Предлагам или да го спрем или да го продадем. От Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 милиона съветска газ в България. Колкото и да не им се желае на сътрудниците единствено съветска молекула има в нашите тръби за жалост ", акцентира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Страхът вилнее в ПГ на ГЕРБ. Господин Борисов подведе за следващ път българското общество и сподели, че това е българска тръба за " Турски поток ", че е българска тръба и българите могат да разчитат на нея. Всъщност таман неговото държавно управление отдаде 90 % от потенциала на тръбата на руснаците ", разяснява Венко Сабрутев - народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

ГЕРБ-СДС оферират комисията да прегледа и активността на " Лукойл ".

" За да могат българите да видят, че от едното милиарди печелят, а от другото левчетата от вашите джобове от дизел и бензин - милиарди са изтекли към Швейцария ", сподели Борисов.

" Комисията ще я подкрепим, даже сме разговаряли с сътрудниците - включваме и " Лукойл ", а имам уверението от през вчерашния ден от господин Петков, че те ще поддържат и за " Лукойл " - ще бъде една комисия за следствие - дано да забележим всичко да се проверява, всичко да стане ясно. Ние изискуем на хората истината по всеки един план - от кой е извоювано, от кой е изгубено и къде са отишли парите на хората ", съобщи Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

" Ако ръководителят на комисията за " Турски поток " е от нашата коалиция, с други думи тях не ги е боязън от нищо. Ние също желаеме да кажем, че по каквато тематика по " Лукойл " желаят да приказват, им даваме ръководителя да бъде от тяхната коалиция ", безапелационен е Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР