ПП-ДБ (Спаси София) няма притеснения относно изборната победа на Васил

...
ПП-ДБ (Спаси София) няма притеснения относно изборната победа на Васил
Коментари Харесай

Борис Бонев горд: За мен гласуваха преференциално близо 25 000 души, това е рекорд

ПП-ДБ (Спаси София) няма терзания по отношение на изборната победа на Васил Терзиев в София. Това съобщи в " Още от деня " лидерът на листата за общински съветници на обединяването Борис Бонев. Относно желанието на Ваня Григорова да оспорва избора на Терзиев за кмет, Бонев разяснява, че всеки има право да направи това в съда.

" Всеки има правото да апелира изборите, тъй че това е тяхно право. Нямаме терзания за нашата победа, тъй като тя се демонстрира освен с резултатите за кмет на София. Тя, по много безапелационен метод, се появи и с резултатите за районни кметове, а също и за общински съвет ", уточни Бонев.

След втория тур на изборите ПП-ДБ (Спаси София) има 19 от 24 районни кметове в София и 23-ма общински съветници в 61-местния градски парламент.

От обединяването преглеждат опцията да апелират на резултатите от избора на областен кмет в Банкя, където претендентът на ПП-ДБ (Спаси София) не се класира на балотаж и остана трети с разлика от 2 гласа след втория, сподели още Бонев.

Борис Бонев ще е предлагането на ПП-ДБ (Спаси София) за ръководител на Столичен общински съвет. Подкрепа ще търсят от останалите групи в СОС, в това число и от Българска социалистическа партия за България.

" Напълно обикновено е най-голямата група да излъчи ръководител на СОС. Без да желая да звуча самохвално, е реалност, че на тези избори за мен гласоподаваха преференциално близо 25 000 души, което е връх за цялата страна. Тук, като приказваме за ръководител на СОС, приказваме освен за човек с опит, само че и за човек, който е спечелил доверието на жителите.

Ще проведем съответните диалози, с цел да забележим ли по какъв начин да осигурим тази поддръжка. За избор на ръководител трябват 31 гласа, гласуването е скрито, тъй че е допустимо и обособени общински съветници на ГЕРБ да създадат този избор, въпреки че се колебая. Ще водим диалози и с Българска социалистическа партия и това, че сега има напрежение поради неутихналите страсти от вчерашния балотаж, имам вяра, че няма да поречи на един градивен диалог с тях ", сподели Бонев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР